,

Waarom deze Racistische Moppen niet door de Beugel kunnen

Racistische Mop over Katoen Plukken

Waarschuwing! Wanneer je verder leest ga je akkoord met het feit dat deze moppen niet door ons bedacht zijn en dat we er ook niet per se achter staan. Je vindt hier de meest verschrikkelijke en racistische moppen. Wanneer kan een mop wel en wanneer niet. Moppen die gaan over Turkse vrouwen of beginnen met “Hoe noem je een Turkse” of er “komt een turk bij…” kan je hier aantreffen. Het is absoluut niet ons doel om mensen in hokjes te stoppen en belachelijk te maken. Sommige van deze moppen doen dit zeker wel.

Wij zullen proberen de gevolgen van deze grappen en moppen aan te kaarten. Het gaat hier specifiek racistische moppen en dus ook vaak grove moppen. Moppen over een dom blondje vindt je hier niet, hoewel ook deze tot op zekere hoogte als racistische kunnen worden beschouwd. Op zijn minst discriminerend. Hieronder 10 uiterst grove moppen.

Sieraden algemeen

1. Een Jood en een Pizza

Wat is het verschil tussen een jood en een pizza?

Een pizza schreeuwt niet wanneer je hem in de oven stopt.

Deze grap verwijst uiteraard naar een zeer pijnlijk evenement uit het verleden. Hoewel we ons kunnen voorstellen dat een gemiddelde Joods persoon deze grap allerminst kan waarderen, hebben we zelf minder moeite met deze grap dan met veel grappen die hieronder volgen. Dit heeft met name te maken met het feit dat deze grap niet per se een bepaald stereotype afschildert van een bevolkingsgroep, maar eerder verwijst naar een gebeurtenis. Een klassieke racistische mop.

 

2. Joden en Grote Neuzen

Waarom hebben Joden grote neuzen?

Omdat de lucht gratis is.

Deze grap gaat uit van twee stereotypen. Joden hebben grote neuzen en Joden zijn gierig. Omdat deze grap of soortgelijke grappen bijdragen aan of misschien wel geheel alleen verantwoordelijk zijn voor het stereotype en denkbeeld dat men over joden kan hebben, vinden wij deze grap kwalijker dan de eerste.

 

3. Tornado en Neger

Ons inziens zouden we het woord neger überhaupt niet moeten gebruiken. Een grap met het woord neger erin is bij voorkeur dus al fout. Als je wilt weten waarom Klik hier. Onderstaande grap draagt bij aan het stereotype beeld dat donkere mensen ongewild zijn.

Wat is de overeenkomst tussen een neger en een tornado?

Je hebt er maar een nodig om de hele buurt te verwoesten

 

4. Deze Spreekt Hopelijk voor Zich

Hoe weet een negerin dat ze zwanger is?

Als ze haar tampon eruit haalt en al het katoen ervan af is geplukt?

Deze is echt van de categorie grove moppen, maar met name ook erg racistisch. Verwijzing naar een zeer vervelend verleden.

 Racistische Mop over Katoen Plukken, grove moppen

5. Stereotype Lichaamsbeharing Grove Moppen

Wat is het populairste cadeau voor moeder dag in Turkije?

Scheerschuim

 

6. Immigranten Crimineel Racistische Moppen

Een groep immigranten heeft geklaagd bij de publieke omroep. Ze vinden dat de publieke omroep te blank is. De publieke omroep heeft excuses gemaakt en de uitzendtijd van opsporing verzocht verlengd.

Deze grap speelt in en draagt bij aan het beeld dat immigranten crimineel zijn.

7. Het is “OK” om iemand die Anders is dan jij dood te wensen.

Ook mensen uit Somalië zijn vaak onderwerp van moppen. Meestal worden ze onderwerp van een mop om hun “dunne” voorkomen. Hieronder een mop over Somaliërs van een andere discriminerende aard.

Ik word constant gecontacteerd door mensen over mijn pitbull omdat deze 3 Turken, 2 Pakistanen en 4 Somaliërs heeft dood gebeten.

Bij deze laat ik nogmaals weten; hij is niet te koop!

 

8. Aziaten en Spraakgebrek

Hoe noem je een Chinese Rapper?

Vanilla Lice

Spraak en kennis van een taal is voor ons erg belangrijk. Vaak nemen we onterecht aan dat iemand niet erg intelligent is wanneer hij of zij e taal niet helemaal beheerst van het land waarin hij of zij woont. Bovenstaande grap stereotypeert in dit geval Chinezen door in negatieve zin het belang van rijst in de Chinese keuken te belichten alsmede de veronderstelling dat Chinezen de R niet uit kunnen spreken.

9. Meer Aziatische Stereotype

Een man heeft seks met een Thais meisje. De man neemt haar vanachter en tijdens de seks knalt het meisje met haar mond tegen de spijlen van het bed waardoor haar voortanden afbreken. De man biedt zijn excuses aan, waarop het meisje zegt dat het niet geeft omdat het toch haar melktanden zijn.

Valt het je op hoe in de grap niet de man als pedofiel wordt benadrukt, maar het stereotype van Thaise meisjes in de prostitutie?

Belgen Moppen

Ook Belgen Moppen kunnen racistisch zijn of in ieder geval discriminerend en stereotype bevestigend. Omdat in Nederland ook veel grove moppen over Belgen worden verteld, hebben we hiervoor een speciale lijst opgesteld. Klik hier voor de foutste Belgen moppen.

Religieuze Moppen en Moppen over Turken

Moppen en raadsel over “zegt de pastoor tegen een turk of een dom blondje ” zijn van dezelfde categorie als alle andere moppen hierboven. Ze benadrukken het stereotype. Het stereotype van een blondje is dat ze dom is. Het stereotype voor Turkse vrouwen is dat ze een snor hebben. Grove moppen als hoe noem je een Turkse vrouw op een fiets? Een snorfiets. Deze moppen hebben misschien wel het stereotype tot stand gebracht. Wij zien zelden Turkse vrouwen met een snor, niet vaker dan vrouwen van welke afkomst dan ook.

Hoewel sommige mensen dit als droge moppen opvatten, vinden wij de moppen dus niet erg grappig. Ze zijn bijna niet eens denigrerend te noemen, maar eerder gewoon zielig.

We hopen dat we je een klein beetje meer inzicht hebben kunnen geven in het gevaar van droge moppen die racistisch zijn. Ga je akkoord dat je dit soort moppen niet vertelt?

Interesse in Topics als Racisme en Discriminatie?

Mocht je interesse hebben in topics als discriminatie en racisme, dan is het boek van Ghassan Hage: “White Nation” een echte aanrader. Hage laat zien hoe we ons soms gemakkelijk focussen op tegenstrijdigheden, terwijl het soms de overeenkomst is die belangrijk is. Zo bestudeert hij geschreven teksten aan de binnenkant van een wc deur in Australië. Sommige mensen schrijven: “Oprotten buitenlanders” waar anderen schrijven: “Nee, ze mogen blijven”. Twee mensen die ogenschijnlijk niet verder uit elkaar kunnen staan.

“Nee” zegt Hage. Het gaat hier om de overeenkomst tussen deze twee mensen. Beide hebben het gevoel dat zij mee mogen beslissen over de toekomst van hun land en over wie daarin mag verblijven en wie niet. Beide mensen zien de “buitenlander” als een mens, die hier niet over mee mag beslissen, maar waar door hen een beslissing over wordt gemaakt.

Hoewel wij het niet altijd overal eens zijn met de stellingen van Ghassan Hage, leidt het boek tot verrassende inzichten en is daarom voor ons een echte aanrader binnen dit topic.

Bekendste Challenges: Cinnamon

Zin in Leuke Challenges?

Carry Slee Boeken Top 10

De Tien Best Geschreven Carry Slee Boeken