,

De Beste Trail Schoenen op de Markt Vandaag de Dag

De Allerbeste trail Schoenen

Er zijn veel verschillende benamingen voor trail schoenen. Backpack schoenen, wandel schoenen, en zelfs bergklim schoenen zijn benamingen die doorgaans worden gebruikt om deze schoenen aan te duiden. Deze schoenen worden vooral gebruikt door mensen die van wandelen houden. Wanneer je op vakantie gaat en van plan bent om redelijk wat aftsanden per dag te voet af te leggen, kunnnen deze speciale wandelschoenen erg fijn zijn om te hebben. We zullen in dit artikel stil staan bij de voordelen van trail schoenen. Waar moeten de beste wandelschoenen of backpack schoenen aan voldoen? Tot slot wat zijn volgens ons de beste prijs kwaliteit wandelschoenen op de markt.

Beste Trail Schoenen

Waarom en Wanneer zou je Trail Schoenen moeten Overwegen?

Hoewel trail schoenen ook gebruikt worden als wandelschoenen en backpack schoenen zijn het eigenlijk haardloopschoenen. Er is echter een verschil tussen hardlopen op straat of hardlopen in de natuur. Trail schoenen zijn bedoeld voor de laatst genoemde vorm van hardlopen. Wanneer je bijvoorbeeld wilt hardlopen in de duinen heb je een ander soort schoen nodig dan wanneer je wilt hardlopen in de stad. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Je kan hierbij denken aan de mate van demping van de schoen, maar bijvoorbeeld ook aan de grip die de schoen heeft. Daarnaast hebben de schoenen andere belangrijke eigenschappen zoals waterdichtheid, waardoor ze uitermate geschikt zijn om in bijvoorbeeld nat gras te lopen of langs modderige paden. De combinatie van grip, waterdichtheid en geschikte demping voor natuurlijke ondergrond maakt deze schoenen ook populair als backpack schoenen.

 

Waar moeten Goede Trailschoenen aan Voldoen?

Natuurlijk hangt het af van de activeit af waar een goede trail schoen aan moet voldoen. Ga je deze vooral gebruiken op reis of ga je deze gebruiken om hard te lopen in het bos? Bedenk je in eerste instantie wat het belangrijkst is voor jou en waar je de schoenen vooral voor wilt gebruiken. Zodra je dit hebt bepaald, kan je letten op de volgende factoren:

Hechting aan de Ondergrond

Op welke ondergrond ga je de schoenen met name gebruiken. Dit gaat met name over de soort noppen die je nodig hebt.

Grip

Gelieerd aan bovenstaand punt, grip gaat meer over de kwaliteit van de schoenzool. Over het algemeen zijn alle trail shoes gemaakt met een rubberen zool. De kwaliteit van het rubber en de mate van grip wil nog weleens verschillen.

Mate van Schokdemping

Ook de mate van schokdemping is afhankelijk van de ondergrond. Over het algemeen geldt dat een hardere ondergrond een betere schokdemping nodig heeft. Wanneer je bijvoorbeeld gaat backpacken en deze schoenen wilt gebruiken, raden we aan om voor een goede schokdemping te kiezen. Dit helpt niet alleen bij het comfort van het lopen maar is ook beter voor knie en enkel gewrichten.

Aantrekgemak en Ventilatie

Over het algemeen zijn de meeste trail schoenen gemaakt met een goede ventilatie. Ze gaan ervan uit dat je je inspant en dus tranpireert. Het vocht moet van binnenuit naar buiten kunnen. Door bepaalde membramen is het mogelijk dat de schoen toch vochtdicht is voor water dat van buiten naar binnen wil.

Wat zijn volgens ons de Beste Trail Schoenen?

Backpack Schoenen Kalenji Decathlon

Wanneer je gaat backpacken en de schoenen vooral als goede wandelschoenen wilt gebruiken of wanneer je voor het eerst trail schoenen wilt aanschaffen, zijn de schoenen van Decathlon een uitstekende optie. Met name voor een budget tot 100 euro kan je hier erg goed terecht. Voor dit budget vind je ergens anders geen betere schoenen. Op dit moment voert Decathlon de Kalenji serie en de Salomon serie. Wat ons betreft beide uitstekende series. De Kalenji serie is wat prijs kwaliteit betreft net iets beter doordat deze zo goed als even goed is als de Salomon, maar net even voordeliger.

Merrel

Een van de merken schoenen die je wellicht eerder kent als wandelschoenen of klimschoenen is Merrel. Deze schoenen zijn over het algemeen van degeljjke kwaliteit. Wanneer je van plan bent om schoenen aan te schaffen in het midden segment. Schoenen tussen de 100 en 150 euro dan zit je bij Merrel sowieso goed. De Glove 5 is momenteel een van de populairdere heren schoenen. Deze staat ook in de bol.com top 10 beste trail schoenen.

Asics Trailschoenen

Hoewel Asics een zeer populair merk is onder de hardloopschoenen, is het aanbod trails vrij beperkt. Wanneer we dit aanbod vergelijken met het aanbod van bijvoorbeeld Salomon of Merrel, kunnen we stellen dat ook de prijs kwaliteit van de andere merken wat meer in verhouding is voor het trail segment. De redenen dat mensen toch Asics kiezen zijn voor brand naam en een aantrekkelijk design.

Trailschoenen Salomon Speedcross

Salomon Trail

Waar het aanbod van Trail schoenen van Salomon bij Decathlon vrij beperkt is en daardoor het eigen merk Kalanji een betere optie is, is het algehele aanbod van Salomon erg goed en vrij divers. Deze schoenen bevelen wij aan voor de echte liefhebber. Hou je van rennen door het bos, dan vindt je jouw schoen zeer waarschijnlijk bij Salomon. Zowel voor dames als heren zijn er meer dan 40 schoenen in de aanbieding. Houdt er wel rekening mee dat in het laagste segment de Kalenji schoenen van Decathlon de voorkeur hebben. In het midden en hoge segment gaan we voor Salomon

Top 10 bezienswaardigheden in Rome

De Top 10 Bezienswaardigheden in Rome

De Drijvende zitzak voor deze zomer

Drijvende Zitzak gaat het helemaal worden deze Zomer!