,

Bassie en Adriaan: Avonturen van een Clown en Acrobaat!

Bassie en Adriaan Honda Prelude

Bij vrijwel elke Nederlander gaat er vast en zeker ergens een belletje rinkelen bij het bekende duo Bassie en Adriaan. Sinds 1978 zijn Bas en Aad van Toor namelijk te zien in allerlei televisieseries en voorstellingen voor kinderen (en volwassenen).

Verder zijn de gebroeders van Toor actief bezig geweest met het maken van onder anderen: muziek liedjes, hoorspelen, stripalbums, boeken en nog veel meer!

Daarom staan in deze blog de allerleukste aspecten rondom de tv-serie van het bekende artiesten duo Bassie en Adriaan voor jullie op een rijtje! Al deze geweldige kinderseries zijn in een geweldige box verkrijgbaar.

Een van de eerste series van de bekende clown en acrobaat

Bassie en Adriaan en de plaaggeest

De televisieserie waar het allemaal mee begon in 1978 heeft als titel: ”Bassie & Adriaan en de plaaggeest”. De kinderserie werd binnen no-time een succes, waardoor er vrijwel direct gestart kon worden met het tweede deel van de serie.

Tijdens dit eerste avontuur komt het duo in aanraking met de vervelende Plaaggeest. Het soms nogal angstaanjagende karakter van de Plaaggeest, zorgde vooral bij kleine kinderen voor de nodige slapeloze nachten.

De serie begint met een wekker die niet op tijd afgaat. Hierdoor raakt het duo vervelend genoeg hun circus kwijt. De twee kunnen natuurlijk niet zonder deze circusact door het leven gaan. Daarom besluiten ze om samen hun handen uit de mouwen te steken en te gaan werken voor het benodigde geld voor een nieuw circus.

Zo probeert het duo gedurende serie geld te verdienen bij een bakkerij, op een school en in een autogarage. Dit valt echter niet mee! Elke keer weer probeert de Plaaggeest hier opnieuw een stokje voor te steken.

Op allerlei manieren valt de Plaaggeest het duo lastig waardoor dit eerste TV-avontuur boordevol zit met spanning en plezier!

Bassie en Adriaan en de diamant

In dit derde deel van de succesvolle tv-serie voor kinderen worden Bassie en Adriaan verdacht van het stelen van een kostbare diamant. Desondanks zijn de clown en acrobaat natuurlijk onschuldig, omdat de diamant tijdens de serie wordt gestolen door twee boeven die zich voordoen als Bassie en Adriaan.

Het duo is vastberaden om hun onschuld te bewijzen en gaan daarom op zoek naar de echte daders. Het spoor leidt Bassie en Adriaan naar Duitsland waar de twee dieven hun gestolen diamant proberen te verkopen.

Uiteraard probeer het circus duo dit op zeer slinkse wijzen te voorkomen en de boeven achter tralies te krijgen. Hierdoor er een ontzettend spannend en meeslepend avontuur bestaat.

De auto van Bassie en Adriaan

In ongeveer elke aflevering van het kinderprogramma verschijnt de bekende rode Honda Prelude van Bassie en Adriaan. Vooral het moment dat de koplampen uit het spatbord komen, zorgt nog altijd voor veel verbazing op de gezichten van kleine kinderen.

Zo knipperde Adriaan een keer met de koplampen toen hij voorbij een groepje kinderen reed met de Honda Prelude. De kinderen waren ontzettend verbaasd toen ze die koplampen uit het spatbord zagen komen.

Vanaf dat moment keken ze nooit meer naar de auto, maar hadden ze alleen nog maar belangstelling voor die koplampen. Een uitgesproken kans natuurlijk om de auto voor het kinderprogramma te gaan gebruiken.

De caravan van Bassie en Adriaan

Ook de caravan is een kenmerkend aspect van de televisieseries is van Bassie en Adriaan. Deze heeft het nogal zwaar te verduren gehad tijdens de opnames waardoor er steeds weer opnieuw een caravan moest worden aangeschaft.

Zo liet Bassie in de serie van het geheim van de sleutel per ongeluk de caravan van een dijk rijden. Het logische gevolg hiervan was dat er vrijwel direct een nieuw exemplaar voor in de plaats kwam.

In de serie van de diamant is de caravan afgebrand. Dit was destijds de schuld van de twee boeven B1 en B2. De caravan die daarop volgde hield het gelukkig wat langer vol.

Deze heeft het gelukkig tot aan de serie van ‘de huilende professor‘ vol weten te houden. Dit was ongeveer 7 jaar nadat het laatste exemplaar van de caravan in vlammen opging.

Bekende liedjes

Naast de spannende avonturen die de clown en acrobaat beleven, zingen ze tijdens nagenoeg elke aflevering wel wat leuke kinderliedjes.

Vooral voor kinderen bevatten de liedjes vaak leerzame informatie over allerlei uiteenlopende aspecten waar het duo zich tijdens aflevering mee bezighoudt. Bekende titels zijn onder anderen:

Daarnaast kreeg Adriaan in 1994 het idee om een korte serie op te nemen met ‘liedjes uit grootmoederstijd’. In eerste instantie waren ze daar bij de TROS niet razend enthousiast over.

Desondanks wilde Bassie en Adriaan de serie erg graag opnemen en alleen op video uit te brengen. De TROS besloot toen slechts twee van de drie afleveringen over te nemen, omdat ze hier simpelweg weinig vertrouwen in hadden.

Desondanks viel deze miniserie behoorlijk goed in de smaak bij het Nederlandse publiek. Op verzoek van de kijkers werden de afleveringen namelijk binnen een maand herhaald.

Verder bestaat de discografie van het duo uit ontzettend veel spraakmakende liedjes die elke aflevering weer een genot zijn om naar te luisteren. Naast leuke tips omtrent liedjes van Bassie en Adriaan hebben we ook leuke liedjes van Sinterklaas.

Televisieseries

Hieronder dan nog even een overzicht van de meest populaire tv-series waarin Bassie en Adriaan door de jaren heen zijn verschenen. Je kan ze ook direct aanschaffen indien wenselijk. De meeste series kosten minder dan tien euro.

Tijdens elk avontuur van deze bekende clown en acrobaat zitten kinderen gegarandeerd op het puntje van hun stoel. Hiervoor kreeg het duo verschillende Awards en onderscheidingen. Zo ontvingen Bassie en Adriaan bijvoorbeeld in 2015 twee Awards voor hun grote bijdrage aan de Nederlandstalige televisie in Nederland en Vlaanderen.

Het eindresultatt van een paar dagen diamond painting

Wat is Diamond Painting en Waar kan je het Kopen?

Productiviteit verhogen op werk

Wat zijn Geweldige Tips om Productiever te Werken?