,

5 Kenmerken van een Goede Notaris

een goede notaris kiezen

Wanneer je een nieuw huis koopt heb je natuurlijk een goede notaris nodig. Deze persoon zal in jouw naam het papierwerk in orde brengen en ervoor zorgen dat het huis op jouw naam komt te staan. Maar hoe kies je nou een bedreven notaris uit? En wat zijn dan de kenmerken van een goed notariaat?

Een goede notaris legt alles haarfijn uit

Notariële aktes kunnen op zich erg moeilijk zijn en heel wat juridische taal bevatten. Door een contract of een akte lezen kan dan ook een hele opgave zijn. Een goede notaris legt alles dan ook haarfijn uit en zorgt ervoor dat je alles in de akte of het contract begrijpt. Dit Notariaat in Gorinchem is een uitstekend voorbeeld van een notariskantoor dat alles tot in de puntjes uitlegt.

Wanneer je een notariaat wilt uitkiezen, die weet wat hij doet, vraag je dan ook best naar de werkwijze van de notaris om zo uit te bepalen of deze tijd maakt om alles uit te leggen. Indien dit niet het geval is, is het verstandig nog een tweede keer na te denken voor je met deze instantie in zee gaat.

Een professioneel notariaat komt met persoonlijk advies

Je notaris is een vat van juridische en notariële kennis en het is dan ook erg belangrijk dat die kennis wordt ingezet om jou op een persoonlijk vlak vooruit te helpen. Door goed en juist notarieel advies kan je de rompslomp namelijk makkelijker overzien en in de tussentijd een pak geld besparen. Het aankopen van een huis en de notariële kosten kunnen namelijk erg hoog oplopen.

Daarnaast kan het ook zijn dat jouw persoonlijke situatie afwijkt van normale klanten of huiseigenaren. Wanneer je bijvoorbeeld je kinderen mede-eigenaar van het nieuwe pand wilt maken. Of indien je een verkoop uit erfenis door laat voeren voor een pand waarvan jij en je broers en zussen eigenaar van zijn, kan persoonlijk advies van een goede notaris erg waardevol zijn.

Notaris Stempels Duits

Een goede notaris is niet altijd goedkoop

Natuurlijk is het erg leuk om een goede en een goedkope notaris te vinden. Toch is een goed notariaat niet altijd goedkoop. Wanneer je een notaris onder de arm neemt wil je natuurlijk dat jouw aktes goed zijn en dat al het papierwerk juist wordt doorgestuurd naar de bevoegde instanties.

De kennis die dit vereist – zeker wanneer je een complexe zaak of verkoop doormaakt, – kost geld. Door een goedkope notaris in de arm te nemen kan je op korte termijn wel wat geld uitsparen, maar in de toekomst kan dit je zuur opbreken of veel geld gaan kosten.

Wat kost een notaris nu eigenlijk zoal? En wat zijn de notariskosten van een hypotheek?

Wanneer je een eerste huis aankoopt betaal je om en bij de 1000 euro. Je tweede huis is wat duurder – 1250 euro en notariskosten van een hypotheek liggen tussen 500 en 800 euro.

Een goed Notariaat maakt tijd vrij om te luisteren

We hebben hierboven natuurlijk al uitgelegd dat een goede notaris met persoonlijk advies komt, toch is het ook belangrijk dat een goede notaris tijd vrijmaakt om te luisteren naar jouw verhaal en naar jouw behoeften. Het is soms namelijk zo dat wat aan het oppervlakte een simpele notariële overeenkomst lijkt, vaak diep vanbinnen een complexe zaak is waarbij je enkele belangrijke keuzes zal moeten maken. Een goede notaris luistert dan ook graag naar jouw persoonlijke verhaal en probeert jouw keuzes te verstaan en eventueel te sturen. Op die manier kan jouw bekwame notaris met goed en persoonlijk advies komen.

Goede notarissen staan aan jouw kant

Ook wanneer je een huis aankoopt gaat er wel eens wat mis. Wanneer je een bedreven notaris in de arm neemt dan zal deze ook aan jouw kant staan wanneer er zich problemen voordoen. Misschien zijn er fouten in het contract geslopen? Of wie weet vraagt de verkopende of kopende partij wel voor verdere aanpassingen? De juiste instantie zal altijd handelen met jouw belang in gedachten – ook al betekent dit meer werk voor de notaris.

Groentezakken zorgen ervoor dat je groenten langer houdbaar blijven

5 Duurzame producten die ook jij thuis kunt gebruiken

Mooie Gele deur op een typisch Brits huis

Slotenmaker Diensten Afnemen tegenover Doe Het Zelf