, ,

Vervelende Geur in de Koelkast Verwijderen

geurtjes uit de koelkast verwijderen

Het overkomt ons allemaal wel eens. Nare geurtjes in de koelkast. Waar komen deze nare geurtjes vandaan en nog belangrijker hoe kan je deze weer verwijderen? Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je die vervelende geur uit de koelkast krijgt en je deze volgende keer kunt voorkomen.

Hoe krijg je een vervelende geur in de koelkast?

Geurtjes in de koeling kunnen veroorzaakt worden door sterk ruikende producten in de koelkast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sterk geurende kaas of een chorizo worst. Veelal worden de onplezierige geuren echter veroorzaakt door bacteriën.

Deze bacteriën zijn eigenlijk altijd wel in de koelkast aanwezig. Wanneer het er heel veel worden, begin je ze te ruiken. De vermenigvuldiging van deze bacteriën kan komen door een verhoging in de koelkast temperatuur. Bacteriën vermenigvuldigen zich namelijk sneller naarmate het warmer wordt.

Meestal wordt het echter veroorzaakt doordat je zelf te lang voedselwaar in de koelkast hebt laten liggen waardoor deze is gaan rotten. Wanneer je het rottende voedsel uit de koelkast verwijderd, is de geur echter niet direct verdwenen.

Stank door verstopping

Achter in de koelkast bevindt zich een klein gootje. De condens aan de achterwand van je koelkast loopt langzaam naar beneden dit gootje in. Vervolgens wordt het naar de achterkant van de koelkast geleid waar het door de warmte van de motor weer verdampt.

Dit gootje wil nog weleens verstopt raken. Dit zorgt ervoor dat er vocht in de koelkast blijft liggen en ook in dit vocht zullen bacteriën gedijen. Het gevolg hiervan is stank. Zorg er dus voor dat je met het plastic raggertje dat vaak no in het gootje zit, goed heen en weer beweegt zodat deze ontstopt raakt.

Citroen om nare geuren te verwijdern

Het verwijderen van de vervelende geur uit de koelkast

Het verwijderen van de geur vergt wat schoonmaakwerk en wat geduld. Je hebt een stuk of drie citroenen nodig een beetje schoonmaakazijn en baking soda (natrium carbonaat).

Haal als eerst alle producten uit de koelkast en meng in een emmer of een kom wat warm water. Knijp een citroen uit in het warme water en gooi per liter water 1 eetlepel baking soda en 1 eetlepel schoonmaak azijn in het water.

Maak met een spons of een doek en je net gemaakt water mengsel de koelkast goed schoon. Laat het een kwartiertje intrekken en haal overal een natte schone doek overheen. Ga er hierna met een droge doek achteraan.

Zorg ook dat je de producten die je zojuist uit de koelkast verwijderd afneemt met eerst het mengsel en daarna een schone vochtige doek. Droog de producten dan af en plaats deze terug in de koelkast.

De meeste bacteriën die de geur veroorzaken zullen nu dood zijn. Snijd de overige twee citroen in partjes van 4 per citroen en leg deze partjes verspreid in de koelkast tussen je voedingswaar.

De citroenen zullen enigszins verdampen en de zuurgraad in de citroen zal de overige geurtjes verwijden door de bacteriën te doden.

Als je meer wilt weten over koelkasten, kan je hier terugkeren naar de koelkast hoofdpagina.

Hoe verwijder je nare geurtjes uit de koelkast?

Gebruik warm water met citroen en bak soda om de koelkast schoon te maken.

Hoe voorkom je nare geuren in de koelkast?

Zet je koelkast niet helemaal uit wanneer je op vakantie gaat. Zorg ervoor dat je sterk ruiken voedselproducten in vacuüm bakjes in de koelkast plaatst en niet los.

Moeder en dochter zoeken iets uit in de koelkast

Laat je Koelkast langer leven; alles over koelkasten

Eieren in de Koeling

Verschillen in Modellen en Functies van Koelkasten en Vriezers