,

Verschillende Soorten Raambekleding Nederland

Soorten Raamfolie Nederland

In Nederland zijn we in vergelijking tot veel andere landen relatieve grootgebruikers van raambekleding. Dat is helemaal niet gek. Laten we eerlijk zijn raambekleding is soms gewoon erg handig. Je kunt hierbij natuurlijk denken aan badkamer raambekleding of schuifpui raambekleding. Raambekleding in Nederland wordt veelal gebruikt om de privacy te bewaken. Op plekken als de badkamer is dit vaak handiger dan gordijnen of luxaflex in verband met hoge vochtgehalte. Klik op de knop hieronder voor de Top 10 Meest Verkochte raambekleding.

Raambekleding Top 10

Wanneer je op zoek bent naar andere soorten raambekleding dan raamfolie, klik dan hier.

Soorten Raambekleding Nederland

In Nederland gebruiken we verschillende soorten raambekleding. Technisch gezien is elke vorm van bekleding op het raam raambekleding. Dit geldt dus ook voor gordijnen, panelen en luxaflex. Wanneer we het over raambekleding hebben, bedoelen we echter vaak de stickers. Deze stickers noemen we raamfolie. De raamfolie zorgt vaak voor een uiterlijk dat lijkt op frosted glass of gerookt glas. Je kunt dan nog wel vaak de silhouetten en bewegingen vanachter het raam zien. je hebt echter geen duidelijk zicht meer en dit waarborgt dus de privacy.

Raambekleding Badkamer

Zoals we al eerder stelden is de badkamer de plek waar raamfolie het meest wordt gebruikt. Als je raambekleding  in de badkamer wilt gebruiken, is het van belang dat je de juiste kwaliteit kiest. Door de hoge luchtvochtigheid in de badkamer zullen goedkopere folies snel loslaten. Kijk hier een voor speciale raambekleding voor de badkamer. Deze zijn vaak ook nog eens extra gerookt, zodat er niet doorheen gegluurd kan worden.

Raambekleding Nederland Schuifpui

Ook voor de schuifpui wordt regelmatig raamfolie gebruikt. In Nederland gebruiken we de schuifpui vaak als deur naar de tuin. Omdat we de pui ook regelmatig op en dicht doen zijn veel andere manieren van bekleden geen goede optie. Gordijnen of luxaflex, maar ook plissé zou gemakkelijk tussen de schuifpui vast kunnen raken. Daarnaast heeft raamfolie het voordeel dat het wel behoorlijk wat licht doorlaat en toch de privacy waarborgt. Een fantastische oplossing. Hier vindt je raamdecoratie voor de schuifpui.

Verduisterende Raamfolie

Een ander soort raambekleding is raamfolie als zonnewering. Dit zien we bovenaan deze pagina afgebeeld. Stel je voor dat je een hele mooie raampartij hebt. Zou het dan niet zonde zijn om deze te bedekken met gordijnen of luxaflex tegen de zon? Verduisterende raambekleding is hiervoor een goede optie. Je houdt de uitstraling van het raam intact. Er zijn raamfolies die de zon zeer goed weren van de ene kant, maar het uitzicht vanuit het raam mooi licht houden. Dit zijn vaak wel wat duurdere folies. Toch zijn deze wat ons betreft de investering meer dan waard. Voordeel is ook dat deze folies de warmte goed tegen kunnen houden in de zomer.

Raambekleding als Decoratie

Tot slot kan je raamfolie natuurlijk gebruiken als decoratie.Leuke patronen of soms zelfs teksten in de folie. Het is allemaal mogelijk. Wanneer raamfolie als decoratie wordt gebruikt, zien we vaak dat slechts een deel van het raam wordt bedekt.

Tip: Raamfolie aanbrengen hoeft niet lastig te zijn als je de juiste stappen volgt. In het volgende filmpje van de praxis wordt sta voor stap uitgelegd hoe je deze aan kunt brengen.

Beste Musea Haarlem

Musea in Haarlem; de Leukste en de Beste

Erg Leuke Boeken voor Vrouwen

Leuke Boeken voor Vrouwen vinden Doe je Zo