,

De Top 10 Bezienswaardigheden in Rome

Top 10 bezienswaardigheden in Rome

Rome is een geweldige stad voor wie van historie en cultuur houdt. In de koudere maanden kan je eindeloos vermaak vinden in de vele prachtige musea en historische gebouwen. Tijdens de warmere maanden vertoef je ook prima op een van de mooie pleinen. Een vlucht naar Rome vanuit Amsterdam, Brussel of Eindhoven is tegenwoordig goed te betalen. Wij gebruiken Skyscanner altijd om de goedkoopste vlucht te vinden en de goedkoopste periode. Mocht je nog niet helemaal duidelijk weten wat er zo allemaal de toen is in Rome, dan hebben wij voor jou hier de top 10 bezienswaardigheden in Rome samengesteld. Als je ook een keer wat verder van huis wilt, kun je je hier laten inspireren door onze Top 10 in  Zuidoost-Azië.

Top 10 bezienswaardigheden in Rome; Colloseum

Het Colloseum

Een zeer imposant gebouw dat iedereen ter wereld wel kent. Het voormalig amitheather heeft omtrek van 527 meter.De bouw van heeft 8 jaar geduurd van het jaar 72 tot en met 80. Het gebouw is dus vlak na het begin van de Christelijke jaartelling geconstrueerd. Minder leuk, maar wellicht wel interessant om te weten is dat de bouw van het Colosseum is gefinancierd vanuit plunderingen van Jeruzalem twee jaar voor de bouw aanving. Het Colloseum Rome kan natuurlijk niet ontbreken in onze Top 10.

Pantheon in Rome Dak

Het Pantheon in de Top 10 Bezienswaardigheden van Rome

De koepel van dit bouwwerk is natuurlijk prachtig. Tot de 15e eeuw was dit de grrootste koepel ter wereld. Dit terwijl deze al was gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Het gebouw is vandaag de dag nog steeds in gebruik als Katholieke kerk. Het is een van de best vewaarde Romeinse gebouwen ter wereld. Wanneer je meer wilt halen uit je reis naar Rome en geschiedenis enigzins interessant vind, raden we je aan om dit boek te lezen voordat je op reis gaat.

De Romeinse Trevi Fontein

Trevi Fontein

Waarschijnlijk de bekendste fontein ter wereld en zeker een van de top 10 bezienswaardigheden in Rome. De Fontein werd in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van de toenmalige paus. Het heeft in totaal 30 jaar geduurd om de bouw van deze fontein af te maken. Naast prachtige beeldhouwwerken gaat er nog een mythe gepaard met de Trevi fontein. Toeristenwerpen dagelijks muntgeld over hun schouder de fontein in. Men zegt dat je in dat geval gegarandeerd nog een keer terug zal keren naar Rome.

Ruine Forum Rome

Forum Romanum

Het Forum Romanum was het hart van het Romeinse rijk. Forum is Latijn voor plein. Een woord dat we vandaag de dag ook vaak gebruiken voor een “digitaal plein” op het internet waar we allerlei onderwerpen ter discussie kunnen stellen. Dit plein had in de Romeinse tijd een soortgelijke functie. Mensen van stand kwamen hier samen om politiek te bespreken. Dit plein is ook letterlijk het centrum van Rome waar de eerste mensen zich hebben gesettled. Het ooit zo grote Romeinse rijk is op dit plein gesmeed.

Basiliek Vaticaanstad

De Sint Pietersbasiliek

Tot 1989 was dit de grootste kerk ter wereld. In de hoofdstad van Ivoorkust (Yamoussokro) werd toen de bouw van een grotere replica van deze kerk afgerond. Dit is vandaag de dag nog steeds de grootste kerk ter wereld. Dit oorspronkelijke Romeinse bouwwerk dateert uit de 16e en 17e eeuw. het heeft in totaal ongeveer 150 jaar geduurd om de kerk zo te bouwen zoals hij vandaag de dag is. De basiliek bevindt zich in Vaticaanstad en is zowel van buiten en binnen fantastisch om een keer te zien. Je betaalt wel entree en het is aan te raden om deze van tevoren aan te schaffen om uren wachten in een rij te voorkomen.

Sixteenth Chapel

De Sixtijnse Kapel

Een van de bekendste ruimten ter wereld! De Sixtijnse Kapel is onderdeel van de Vaticaanse musea. Je kunt hier tegelijk kaartjes voor kopen. De ruimte is niet zo zeer bekend wegens de gebruiken die er in plaats vinden maar met name door de schilderingen. De meest bekende hiervan is natuurlijk de schildering op het plafond, hierboven te zien, van Michelangelo.

Piazza Navona top 10 bezienswaardigheden in Rome

Overige Bezienswaardigheden

Zeer de moeite waard om eens te bekijken zijn de Spaanse Trappen. Deze liggen aan de voet van een leuke Franse kerk. Bovenstaand Piazza Navona is ook erg indrukwekkend. Kleurrijke gebouwen, een mooie fontein en een supergroot plein. Voor de afwisseling een echte klassieke volkswijk bezoeken heeft ook zo zijn charme. Om deze reden staat een bezoek aan Trastevere in onze top 10 bezienswaardigheden in Rome. Tot slot zouden wij voor een oud Romeins amfitheater gaan en de Ostia Antica bezoeken. Wil je tijdens je reis geen last krijgen van blaren? Bekijk dan hier wat de beste wandelschoenen zijn.

Google SEO 2019

Wat te Verwachten van SEO in 2019?

De Allerbeste trail Schoenen

De Beste Trail Schoenen op de Markt Vandaag de Dag