,

5 Duurzame producten die ook jij thuis kunt gebruiken

Groentezakken zorgen ervoor dat je groenten langer houdbaar blijven

We hebben ze allemaal wel al eens zien voorbij komen: de hartverscheurende foto’s van de plastic soep die in het midden van de Atlantische Oceaan drijft. Heel wat mensen hebben daarom besloten om wat te doen aan het gebruik van plastic door zelf duurzame producten in huis te gebruiken.

Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die liever geen plastic speelgoed meer kopen voor hun kinderen, terwijl anderen zweren bij herbruikbare zakken wanneer ze boodschappen doen.

Veranderingen thuis door het gebruik van duurzame producten

Wij hebben alvast 5 duurzame producten op een rijtje gezet die ook jij thuis kan gebruiken.

Herbruikbare roestvrij stalen rietjes

Herbruikbare rietjes

Een rietje hergebruiken, dat is toch vies? Wel, niet noodzakelijk.
Wist je dat er momenteel rietjes van roestvrij staal of glas te koop zijn die je gewoon in de vaatwasser kan stoppen? Of dat er leuke flexibele silicone rietjes op de markt te koop zijn die je kan gebruiken tijdens kinderfeestjes.

Wanneer je op zoek bent naar een herbruikbaar rietje heb je een grote keuze. Daarnaast kan je ook opteren voor een herbruikbaar rietje uit bamboe.

Hoewel deze herbruikbare rietjes vroeger vooral in tiki-bars te vinden waren, worden deze rietjes nu in heel wat milieubewuste horecazaken gebruikt. Je vindt een groot assortiment herbruikbare rietjes in de Beewise winkel. Ook jij kan deze bamboe rietjes makkelijk aankopen. En het best van al? Ze zijn nog eens hartstikke goedkoop ook!

Maar ik kan toch niet altijd een herbruikbaar rietje gebruiken? Wat als ik op restaurant ga en ze me een plastic rietje geven? Wel, dan zijn er herbruikbare rietjes die je kan opplooien. Deze rietjes stop je in een klein zakje of in een doosje met sleutelhanger die je aan je rugzak kan hangen. Op die manier heb je altijd een herbruikbaar rietje bij de hand.

Borden en bestek van bamboe

Ben jij op zoek naar een milieuvriendelijke en duurzame manier om de plastic borden en het plastic bestek bij feestjes te vervangen? Wat dacht je van borden en bestek van bamboe of andere hout- en plantsoorten. bamboe heeft het voordeel dat het een zeer hard materiaal is en wel met 30 cm per dag kan groeien. Dit maakt het veel duurzamer en goedkoper dan andere houtsoorten.

duurzame producten van bamboe

In heel wat Aziatische landen eet men bijvoorbeeld uit borden gemaakt van bladeren. Wij kunnen dat ook in Nederland. In feite zijn er reeds food-trucks en milieuvriendelijke restaurants die zulke borden aanbieden. Natuurlijk is dat wat onwennig voor thuis.

Bij je thuis kan je dan ook kiezen voor borden en bestek van bamboe. Bamboe is erg goedkoop en wordt makkelijk afgebroken in de natuur. Dit is inderdaad nog steeds een wegwerpproduct – maar het is alvast een wegwerpproduct dat niet terecht komt in die plastic soep!

Duurzame Producten; koffiebekers

Hou je van koffie drinken? Dan is het een goed idee om na te denken over het aankopen van een herbruikbare koffiebeker.

Herbruikbare koffiebekers zijn er in alle maten en vormen en worden zelfs door koffiegiganten zoals Costa en Starbucks aangeboden. Zij bieden namelijk een korting aan voor klanten die koffie komen halen in een herbruikbare koffiebeker!

Indien je thuis liever koffie maakt om mee te nemen naar het werk blijft je koffie in een herbruikbare koffiebeker lekker warm. Daarnaast is het nu ook mogelijk om leuke foto’s op je koffiebeker te laten printen zodat je altijd weet welke koffiebeker de jouwe is!

Herbruikbare boterhamzakjes

Iedere dag boterhammen in boterhampapier, zilverpapier of versheidsfolie draaien is geen goed idee wanneer je inzit met de natuur. Kies dan ook voor herbruikbare boterhamzakjes om jouw lunch in mee te nemen.

Herbruikbare boterhamzakjes zijn momenteel erg populair. Je kan ze makkelijk op Bol.com bestellen of bij HEMA aankopen. Herbruikbare boterhamzakjes zijn verkrijgbaar in een groot aantal formaten en in erg mooie patronen en motiefjes.

Ook zijn herbruikbare boterhamzakjes erg makkelijk schoon te maken. Je stopt ze gewoon in de wasmachine en klaar is kees!

Herbruikbare Nespresso Pods

Wist je dat Nespresso Pods erg vervuilend zijn? Iedere dag gooien we met z’n allen duizenden pods de vuilbak in – en dat na de pod maar 1 keertje gebruikt te hebben. Nu zijn er echter herbruikbare Nespresso pods op de markt. Zo kan jij deze metalen pods met je eigen koffie vullen en door je Nespresso halen.

Dit is niet enkel een pak goedkoper – deze herbruikbare Nespresso Pods zijn ook beter voor het milieu!

Gedistilleerd Water

Duurzaamheid gaat niet allen over het gezond houden van onze leefomgeving, maar ook over het gezond houden van je zelf. Helaas hebben onze slechte gewoontes van de afgelopen jaren ( denk aan plastic afval) ook gevolgen voor de kwaliteit van ons drinkwater.

Door thuis zelf water te destilleren, kan je de micro plastics uit je water filteren en bovendien de chemicaliën zoals chloride die gebruikt worden door waterzuiveringsbedrijven om bacteriën in ons kraanwater zoveel mogelijk te doden.

zaken man verhuist dozen

5 Verhuis Tips om jouw verhuizing soepel te laten verlopen

een goede notaris kiezen

5 Kenmerken van een Goede Notaris