,

Wat te Verwachten van SEO in 2019?

Google SEO 2019

Het is geen geheim dat google de grootse speler is onder search engines. Wat zij doen is daarom ook leidend voor SEO en online gevonden worden door de zoekmachines. Het is ook geen geheim dat google het algoritme dat de posities van de zoekresultaten constant update. Dit om de kans steeds kleiner te maken de zoekresultaten te kunnen manipuleren.

Wat Zien we Nu al Gebeuren op het gebied van Updates

Onlangs heeft Google een grote update gedaan; de Florida update. Deze update lijkt zich voornamelijk te hebben gericht op spammy links. Google kan nu nog beter zien of een link gekocht is met als doel de manipulatie van zoek resultaten. Daarnaast lijkt Google nu nog meer gewicht te geven aan de verdeling van Anchor tekst en do-follow vs no-follow links.

In andere woorden wanneer je een website hebt waarvan 99% van de verwijzende links do-follow zijn. Zal Google dit nu nog zwaarder bestraffen, omdat dit on natuurlijk is en de kans dus aanzienlijk is dat je op zijn minst een behoorlijk deel hiervan hebt gekocht of gebouwd met de intentie om de zoekresultaten te beïnvloeden. Ditzelfde geldt voor de distributie van Anchor tekst, ofwel de zoektermen die naar jouw pagina verwijzen. Google bestrafte eerder al een overdaad aan exacte verwijzingen. Stel je voor dat je gevonden wilt worden voor het keyword: “leuke jurken” dan is het inmiddels onverstandig geworden om deze zoekterm meer dan een of twee keer te gebruiken in als anchor in je verwijzende link.

Daarnaast is de variatie van de anchors zeer belangrijk. Wanneer je zoals bovenstaande voorbeeld gevonden wilt worden voor de zoekterm “leuke jurken”, is het verstandig om verwijzingen te hebben met:

  1. Jouw url of domein
  2. Iets in de trant van “klik hier”
  3. Variaties op je zoekterm; “mooie jurkjes”, “zomer jurken” etc.
  4. Slechts 3% van de tijd gebruik je het keyword: “leuke jurken”

Google Florida Update

Wat is nog meer Belangrijk voor Goede Zoekmachine Optimalisatie?

Het wordt steeds belangrijker om echt verstand van zaken te hebben wanneer je goede resultaten wilt behalen in de zoekresultaten. Om deze reden raden we aan om gebruik te maken van ervaringen van een echte expert. Dit is over het algemeen niet goedkoop, maar betaalt zich op de langere termijn dubbel en dwars terug.

Het is daarom belangrijk om onderscheid te maken tussen algemene SEO experts en lokale. De laatste richten zich echt op MKB bedrijven in de buurt. Dus als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt in Den Haag, kan je het beste op zoek gaan naar een SEO bureau Den Haag.

Content Erg Belangrijk

In een ideale wereld, laat Google jou zien wat jij graag wil zien. Bedenk je dus wat jij zou willen zien en creëer dat. Je wilt bijvoorbeeld geen website die lang moet laden. Snelheid is belangrijk. Je wilt ook een website die mobiel gebruiksvriendelijk is. Steeds belangrijker wordt de inhoud van je pagina. Veel mensen kijken tegenwoordig ook graag naar een filmpje, een foto, een tabel. Een pagina met alleen maar tekst voldoet niet. Daarnaast zien we dat pagina’s met meer informatie over het algemeen beter worden gevonden. Pagina’s met minder dan 400 woorden hebben een kleine kans op een top 10 positie te bereiken in de zoek resultaten van Google. Zorgen voor goede content is nu al erg belangrijk, maar zal in de toekomst steeds meer gewicht krijgen.

 

Top 10 Bezienswaardigheden in Zuidoost Azië

Top 10 bezienswaardigheden in Rome

De Top 10 Bezienswaardigheden in Rome