,

Wat is Diamond Painting en Waar kan je het Kopen?

Het eindresultatt van een paar dagen diamond painting

Diamond Painting is in Nederland en België nog relatief onbekend. In de Verenigde Staten is het voor veel mensen al een vaste hobby geworden. In dit artikel leggen we uit wat Diamond Painting is, hoe je het kan leren en waar je de pakketten kunt kopen.

Wat is Diamond Painting?

Diamond Painting heeft wel iets weg van schilderen op nummer. Het maakt het maken van kunst toegankelijk voor iedereen. Ook wanneer je niet uit de losse pols een kunstwerk kan maken. Veel mensen ervaren deze manier van “schilderen”  als erg rustgevend.

Je moet je intensief concentreren om het werk goed te doen. Hierdoor is er weinig ruimte voor andere gedachten. Dit geeft een ontspannen gevoel. Wanneer je klaar bent heb je een leuk kunstwerk dat je helemaal zelf hebt gemaakt.

Hoewel veel mensen deze hobby met name in de winter beoefenen, moeten we eerlijk bekennen dat wij dat ook weleens in de zomer doen. Vaak zitten we dan lekker uren te pielen in de tuin met een heerlijk cocktail bij de hand. Wel uit de wind natuurlijk.

Hoe werkt Diamond Painting?

In plaats van het schilderen van vlakjes met nummers, plak je een plastic diamantje met een speciaal ontworpen pen op een vierkant vlakje met een kleur en een letter.Lijm houdt het plastic diamantje op zijn plaats.

Met de pen druk je op een losliggend diamantje. Je dient er uiteraard voor te zorgen dat je de juiste kleur diamant kiest voor het juiste vakje. De pen werkt door middel van zuigkracht. Wanneer je de pen indrukt op het diamantje ontstaat er een soort vacuüm dat het diamantje opzuigt.

Vervolgens druk je het diamantje met de pen op het vakje waar deze moet komen. Dit vakje is al ingesmeerd met een lijm vergelijkbaar als de lijm aan de achterkant van een sticker. Wanneer je de pen nogmaals indrukt verdwijnt de zuigkracht en laat de pen het diamantje los. Deze blijft nu plakken op zijn plek.

Waar kan je de Pakketten Kopen?

Diamond Painitng pakketten kun je op verschillende plaatsen kopen. Ons eerste pakket hebben wij bijvoorbeeld gekocht bij de Xenos. De keuze is hier wel redelijk beperkt. Een zeer ruime keuze vind je bij Bol.com.

Ook zijn er winkels die zich speciaal richten op kwalitatief goede pakketten. In België ontvangen we zeer goede berichten over de keuze en kwaliteit van deze Diamond Painting pakketten.

Tips voor Diamond Painting Beginners

Niet ieder pakket heeft een speciale pen meegeleverd. Sommige pakketten werken met een pincet. In onze ervaring werkend deze een stuk minder relaxed. Het is moeilijker om de steentjes in een keer goed op hun plek te krijgen. Je kunt deze pennen voor een zeer lage prijs, vaak minder dan vijf euro, apart aanschaffen.

De stickerlijm van te voren aanwezig op het vel is niet altijd even stevig. Als je wilt dat je schilderij lang meegaat, kan het weleens helpen om de onderkant van de diamantjes voorzichtig in wat extra lijm te dopen.

Voor overige tips kan je Engelstalige video hieronder bekijken. Op Youtube kan je er eventueel voor kiezen om Nederlandse ondertiteling aan te zetten voor de video.

Een Goede AED Kiezen

Een Goede AED, daar redt je Levens Mee

Bassie en Adriaan Honda Prelude

Bassie en Adriaan: Avonturen van een Clown en Acrobaat!