,

Wanneer heb je een VPN Verbinding Nodig?

VPN Connecties

Vandaag de dag moet je enorm opletten met wat je op Internet doet, vooral wanneer je gebruik maakt van een openbaar netwerk. Is het dan niet veilig? Dit is nooit helemaal zeker, maar wat kan je er aan doen? Hiervoor kan je een VPN-verbinding gebruiken, maar wat is VPN nu eigenlijk?

Wat is een VPN Verbinding?

Een VPN (Virtual Private Network) is een veilige verbinding tussen de computer en het internet. Wanneer er verbinding gemaakt wordt tussen de computer en het netwerk ontvangt de computer een uniek IP-adres, dit is als het ware een persoonlijke identificatiecode van jouw internetverbinding, door deze code kan de computer getraceerd worden. Wanneer je geheel in privacy wilt internetten, kan je hiervoor een VPN gebruiken. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld weleens een torrent download. Veel torrents zijn legaal om te downloaden. Toch kan een stukje anonimiteit geen kwaad. Daarnaast worden er soms vervelende virussen geplaatst in torrents, een VPN biedt hier extra bescherming tegen.

Dit is (bijna) niet mogelijk met een VPN, omdat deze gebruik maakt van een versleutelde verbinding. Wanneer er data verstuurd wordt naar het internet gaat dit eerst naar een externe server vooraleer deze effectief op internet komt. Door de externe server verandert het IP-adres waardoor deze niet meer te traceren is. Via verschillende opties is het zelf mogelijk meerdere externe servers te passeren vooraleer de data het internet bereikt waardoor dit natuurlijk nog veiliger is. Natuurlijk zo’n verbinding leggen via de smartphone/tablet ook mogelijk.

Wat biedt een VPN-verbinding?

Naast het belangrijkste punt van de verbinding, de veiligheid, biedt deze dus ook anonimiteit doordat het IP-adres van de computer verandert naar deze van de externe server waardoor de computer niet meer te vinden is vanop het internet. Een extra puntje is de vrijheid die je bekomt door via de externe servers te gaan. Wanneer de VPN-verbinding wordt ingesteld op een bepaald land bekom je de mogelijkheden van dat bepaalde land waardoor soms meer mogelijk is dan in het eigen land.

Wat zijn de Beste Opties?

Natuurlijk zijn er veel verschillende aanbieders van VPN-verbindingen sommige zijn gratis en andere zijn betaalde opties het is altijd goed om VPN aanbieders te vergelijken zodat je de juiste VPN verbinding vind. Je kunt hierbij onder andere letten op de snelheid, data limiet en  natuurlijk de prijs. Veel goedkope VPN aanbieders, zo niet allemaal, beperken of de snelheid of je datalimiet. Ergens in de wereld hebben zij tenslotte servers staan die jouw data moeten verwerken. De grootte en kwaliteit van deze servers wordt door belast in de prijs.  Je wilt natuurlijk geen trage server. Zelfs wanneer je thuis supersnel internet hebt, wordt de snelheid dan bepaald door de server van de VPN host.

Beste Drone met Camera DJI Phantom

Beste Drone met Camera, de Top 10

De 10 Leukste Plekken om te Bezoeken in Schotland