,

Wanneer heb je een VPN Verbinding Nodig?

VPN Connecties

Vandaag de dag moet je enorm opletten met wat je op Internet doet, vooral wanneer je gebruik maakt van een openbaar netwerk. Is het dan niet veilig? Dit is nooit helemaal zeker, maar wat kan je er aan doen? Hiervoor kan je een VPN-verbinding gebruiken, maar wat is VPN nu eigenlijk?

Wat is een VPN Verbinding?

Een VPN (Virtual Private Network) is een veilige verbinding tussen de computer en het internet. Wanneer er verbinding gemaakt wordt tussen de computer en het netwerk ontvangt de computer een uniek IP-adres, dit is als het ware een persoonlijke identificatiecode van jouw internetverbinding, door deze code kan de computer getraceerd worden. Wanneer je geheel in privacy wilt internetten, kan je hiervoor een VPN gebruiken.

Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld weleens een torrent download. Veel torrents zijn legaal om te downloaden. Toch kan een stukje anonimiteit geen kwaad. Daarnaast worden er soms vervelende virussen geplaatst in torrents, een VPN biedt hier extra bescherming tegen.

Dit is (bijna) niet mogelijk met een VPN, omdat deze gebruik maakt van een versleutelde verbinding. Wanneer er data verstuurd wordt naar het internet gaat dit eerst naar een externe server vooraleer deze effectief op internet komt.

Door de externe server verandert het IP-adres waardoor deze niet meer te traceren is. Via verschillende opties is het zelf mogelijk meerdere externe servers te passeren vooraleer de data het internet bereikt waardoor dit natuurlijk nog veiliger is. Natuurlijk zo’n verbinding leggen via de smartphone/tablet ook mogelijk.

Wat biedt een VPN-verbinding?

Naast het belangrijkste punt van de verbinding, de veiligheid, biedt deze dus ook anonimiteit doordat het IP-adres van de computer verandert naar deze van de externe server waardoor de computer niet meer te vinden is vanop het internet. Een extra puntje is de vrijheid die je bekomt door via de externe servers te gaan. Wanneer de VPN-verbinding wordt ingesteld op een bepaald land bekom je de mogelijkheden van dat bepaalde land waardoor soms meer mogelijk is dan in het eigen land.

VPN Connectie

De reden dat ook jij VPN zou moeten hebben

Dat kan namelijk door middel van een VPN. VPN staat voor Virtual private network en dat is nou net wat de beste VPN voor je kan doen. Iedereen die gebruik maakt van internet, maakt hiervoor gebruik van een IP adres die gekoppeld is aan jouw gegevens. Wanneer je een VPN download, komt deze er als het ware tussen te staan.

Jij maakt verbinding met de VPN en de VPN zorgt vervolgens voor een privé verbinding naar het internet. Het is nu niet jouw IP adres wat zichtbaar is, maar het IP adres van de VPN die je gebruikt.

Waarom VPN voor privacy?

Toch kan een VPN verbinding ook gebruikt worden voor mensen die privacy op prijs stellen. Downloaden blijft natuurlijk volgens de wet illegaal en is daardoor niet toegestaan, maar dat betekent niet dat je niet gebruik mag maken van een veilige VPN verbinding. In tegendeel zelfs.

Deze verbinding zorgt er namelijk ook gewoon voor dat je privacy hebt. Privacy is niet alleen nodig voor mensen die iets willen verhullen, maar ook voor mensen die het gewoon op prijs stellen dat in een tijd als deze niet alles te makkelijk gemaakt wordt voor instanties om in te kunnen zien. Wellicht heb je een gevoelig gesprek met iemand waar je liever geen pottenkijkers bij wil of is er iets anders aan de hand waardoor je het gesprek zo privé mogelijk wil houden.

Goedkope VPN verbinding blauwe map en blauw slot

Goedkope VPN; hoe werkt dat?

Er zijn verschillende VPN’s te koop en te downloaden op het internet. Bij een VPN download is het dan ook belangrijk om te kijken welke VPN voor jou het beste werkt. Ben jij bijvoorbeeld iemand die het leuk vindt om films te downloaden, maar ben je bang dat de provider meekijkt? Of zoek je meer een verbinding waardoor je vanuit een bepaalde locatie het internet op kan? Dat laatste is namelijk ook mogelijk.

Wanneer je bijvoorbeeld een spannende serie op een videodienst uit Nederland aan het kijken bent, maar je er achter komt dat deze niet op de videodienst staat in het land waar je op vakantie gaat, dan kun je gebruik maken van een Nederlandse VPN verbinding welke ervoor zorgt dat je op de videodienst inlogt vanaf Nederland. De beste VPN voor jou is dus de VPN die doet wat jij wil. Het kan zijn dat dit er eentje is die een hoop geld per maand kost, maar het kan er ook een zijn die het gratis prima doet.

Wat zijn verder Goede Opties?

Natuurlijk zijn er veel verschillende aanbieders van VPN-verbindingen sommige zijn gratis en andere zijn betaalde opties het is altijd goed om VPN aanbieders te vergelijken zodat je de juiste VPN verbinding vind. Je kunt hierbij onder andere letten op de snelheid, data limiet en  natuurlijk de prijs.

Veel goedkope VPN aanbieders, zo niet allemaal, beperken of de snelheid of je datalimiet. Ergens in de wereld hebben zij tenslotte servers staan die jouw data moeten verwerken. De grootte en kwaliteit van deze servers wordt door belast in de prijs.  Je wilt natuurlijk geen trage server. Zelfs wanneer je thuis supersnel internet hebt, wordt de snelheid dan bepaald door de server van de VPN host.

Bordspellen top 10 en kaartspellen top 10

De Leukste Kaartspellen van dit Moment

Oortjes Honor

Welke Oordopjes zijn Goed en Waar Let Je op?