,

Waar moet je rekening mee houden als je pallets wil versturen?

Pallets bewerken

Pallets verzenden is iets wat veel bedrijven bezighoudt. Hoe kun je jouw transport nou het best regelen, om zowel operationele kosten zo laag mogelijk te houden, als je goederen op een betrouwbare manier te laten leveren. In de laatste 5 jaar heeft de logistieke wereld niet stil gestaan. Er zijn veel veranderingen door het gebruik van nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen. Lees snel waar je rekening mee moet houden als je pallets wil versturen.

Traditioneel of modern transport voor Pallets

Veel transportbedrijven werken nog net als vroeger. Je belt ze op en vraagt om een offerte voor je verzending. Vaak kun je ook afspraken maken over meerdere zendingen per maand. Het probleem waar veel verzenders echter tegen aan lopen is dat veel traditionele transportbedrijven niet overal kunnen leveren. Sommige doen bijvoorbeeld geen internationaal vervoer, rijden niet naar bepaalde provincies of leveren niet direct aan consumenten. Voor deze leveringen moet je dan weer een nieuwe transporteur inzetten. Dit betekent dat je met meerdere partijen moet samenwerken, wat natuurlijk niet echt efficiënt is.

Een modernere methode is om samen te werken met digitale transportnetwerken zoals bijvoorbeeld Quicargo, Coyote Logistics of Convoy. Deze bedrijven noemen zichzelf namelijk een one-stop-shop, wat inhoudt dat je alleen met hen hoeft te ‘dealen’. Als er dus iets fout gaat, dan zullen zij dit direct voor je oplossen. Wel prettig, want als je veel pallets per maand verstuurd, dan kan dat veel chaos voorkomen.

Type vracht

Het is ook van belang om je te bedenken wat voor type vracht je wil laten vervoeren. Moeten je producten bijvoorbeeld gekoeld worden vervoerd, zijn het chemische goederen of is het een extreem zware vracht. De vervoerder waarbij je aansluit moet je vracht natuurlijk wel kunnen leveren. Check altijd even op de website of dit mogelijk is en wat de voorwaarden zijn. Zo voorkom je ongemakkelijke verrassingen.

Welke pallets

Er zijn in Europa drie pallets die veelal worden gebruikt: minipallets, europallets en blockpallets. Doordat ze allemaal verschillende afmetingen hebben – en dus verschillende laadruimte in nemen, is het verstandig om vooraf al vast te stellen welke pallets het best bij je type vracht passen. Ook het gewicht is hierbij van belang. De grotere versies van pallets kunnen simpelweg meer gewicht aan. Door de juiste keuze te maken is het ook aannemelijk dat je schade aan je goederen kunt voorkomen.

Duurzaamheid

Vandaag de dag zijn mensen zich steeds meer bewust van de impact die transport heeft op het milieu. Er zijn daarom ook veel initiatieven voor duurzamer transport de laatste jaren opgedoken. Bijvoorbeeld door het aantal lege vrachtwagens op de weg te verminderen, door de vrachtwagens elektrischof hybride te maken en door de infrastructuur slimmer en groener in te richten.

Conclusie

Het kiezen van een goede transporteur hangt van veel factoren af. Hoe beter je je eigen goederen kent, hoe beter je kunt inschatten of een vervoerder voldoet aan jouw transporteisen. Zet alles wat belangrijk voor jou dus eerst even goed op een rijtje voordat je transport regelt. Kijk zoals gezegd naar type vracht, palletafmetingen en duurzaamheid. 

Ook leuk wanneer je ondernemer bent, een aantal simpele tips van een boekhouder voor een betere boekhouding en bedrijfsvoering.

Fitgun vs traditonele massage apparaten

Een Chromebook wat is dat?