,

Vijf tips van een Boekhouder uit Utrecht

Boekhouder Utrecht

Onlangs spraken we met een boekhouder uit Utrecht. Deze gaf ons een aantal interessante tips welke we graag met jullie delen. De tips zijn niet alleen interessant wanneer je een zelfstandige of ondernemen bent. Zeker ook als particulier kan je jouw financiële situatie verbeteren met deze tips.

Boekhouder Utrecht Pros hecht zoals zij zelf stellen veel waarde aan het helpen van ondernemers met de administratie. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om alle administratieve taken goed en overzichtelijk bij te houden. Door het volgen van de volgende 5 tips ga je in ieder geval goed van start!

Zakelijk en privé Tip nummer 1

De eerste tip die zij ondernemers altijd meegeven, en dan vooral ZZP’ers, is om de privé en zakelijke administratie gescheiden te houden.

Dit is meestal gemakkelijk te doen door een zakelijk rekening te hebben. Zo kun je op die rekening alle transacties bij houden. Slim is ook om hier bepaalde mapjes te maken om de afschriften en inkomsten in te delen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mapje met inkomsten, een mapje met uitgaven. Je kunt hier ook nog categorieën voor bedenken om het allemaal nog overzichtelijker te maken.

Hou er rekening mee dat er bewaartermijnen zijn voor de administratie. Voor je zakelijke administratie is dit 7 jaar.

Enig Plannen is Noodzakelijk

Zorg ervoor dat je een dag per week of maand (afhankelijk van de grote van je administratie) vrijhoudt voor de administratie. Op deze dag kun je dan je bonnen en facturen verwerken. Handig, want zo voorkom je achterstand in de administratie.

Hou er ook rekening mee dat je facturen naar klanten verplicht moet opsturen na de levering van een dienst of product. Heb je bijvoorbeeld een website gebouwd voor een klant op 25 januari? Dan moet je voor 15 februari de factuur hebben verstuurd.

Daarnaast is het natuurlijk handig om je cashflow onder controle te houden. Hoe sneller je geld binnenkrijgt, hoe sneller je dat geld weer kunt investeren om je onderneming te groeien.

Sorteren op Factuurdatum

Sla alle facturen op in mapjes op je computer, zo stelt onze Boekhouder uit Utrecht. Maak een mapje aan voor elke maand van het jaar. Zo hou je alle facturen uit januari, februari en de andere maanden goed gescheiden.

Dit is ook van belang voor je btw-aangifte. Je kan door zo te werken namelijk gemakkelijk terugzien welke facturen bij welk kwartaal horen. Wel zo handig!

Plannen is Noodzakelijk

Controleren is belangrijk volgens de boekhouder uit Utrecht

Natuurlijk zijn er een hoop administratieve zaken die je zelf kunt doen als ondernemer. Toch is het vaak wel slim om een boekhouder in te schakelen om te controleren of alles wat je zelf hebt ingevuld wel deugd. Daarnaast kan de boekhouder ook de dingen regelen waar je zelf niet uitkomt.

Het investeren in een professionele boekhouder betaalt zich in veel gevallen terug en is gewoon een kostenpost die je voor lief moet nemen.

Deze mensen hebben namelijk opleidingen gevolgd en hebben hierdoor meer kennis van zaken. Daarnaast zijn zij goed op de hoogte van (nieuwe) regelgeving en kunnen ze dus ook in een adviserende rol fungeren.

Urenregistratie

Of je nu personeel hebt of als zelfstandige werkt – zorg ervoor dat je de gewerkte uren bijhoudt. Door dit consequent bij te houden kun je namelijk belangrijke informatie inwinnen over de productiviteit van je onderneming.

Daarnaast zijn er voor ZZP’ers belastingvoordelen te behalen als je aan een bepaalde urencriteria voldoet.

Tot slot

De administratie hoeft niet moeilijk te zijn. Het vergt echter een bepaalde discipline. Wees daarom eerlijk tegen jezelf. Hoe minder discipline je hebt, hoe meer je van je administratie zou moeten uitbesteden.

Vond je dit artikel interessant? Kijk dan ook eens bij onze tips om productiever te werken. Wanneer je een ondernemer bent die ook veel met Transport en logistiek te maken heeft, hebben we ook nog een interessant artikel over het efficiënt verzenden van pallets.

Bubbel Shooter Spelen

Bubbel Shooter spelen op elk spel

Fitgun vs traditonele massage apparaten