,

Top 10 Bezienswaardigheden in Zuidoost Azië

Met  11 landen, duizenden eilanden en honderden traditionele culturen en unieke natuurlijke wonderen kan de Zuidoost-Azië een heel leven duren om volledig te zien. Deze 10 bezienswaardigheden in Zuidoost Azië helpen je te bepalen waar je moet beginnen. Tip: Neem goede wandelschoenen mee op je reis. Zo voorkom je vervelende blaren en kan je lang en comfortabel lopen.

1. Halong Bay

Er zijn vele bezienswaardigheden in Vietnam, maar de bekendste is Halong Bay. In deze baai rijzen duizenden kalkstenen eilandjes uit het water. Deze vaak verticale rotsen en eilanden zijn bedekt met dichte bossen. Een cruise van twee of drie dagen door Halong Bay is de beste manier om dit gebied te verkennen. Aan boord zijn er opties voor rotsklimmen, kajakken, kooklessen, zwemmen, grotten bezoeken strand bbq’s.

Beste bezienswaardigheden in Zuidoost Azië

2. Angkor Wat

Beroemde attracties kunnen last hebben van opgeblazen of onrealistische verwachtingen. Dat is niet het geval met de Tempels van Angkor. De enorme omvang van het tempelcomplex zal ongetwijfeld indruk maken. De meeste toeristen gaan alleen naar de populairste tempels zoals Angkor Wat, Bayon en Ta Phrom. De rest van de 400 vierkante kilometer heb je voor jezelf.

3. Began

Er zijn maar weinig zonsopgangen in de wereld die kunnen tippen aan die bij de tempels van Began. De aantrekkingskracht van de tempels van Bagan ligt niet in hun individuele uiterlijk, maar eerder in de hoge dichtheid. Meer dan 12.000 tempels stonden vroeger in Bagan, nu zijn er nog 2000 over, en het is deze veelheid die Bagan echt tot een must-visit-plek in Zuidoost-Azië maakt.

4. Chiang Mai

Het zusje van Bangkok in het noorden van Thailand biedt alle attributen van het Thaise stadsleven, met kleurrijke markten, gerechten van wereldklasse en heel veel tempels. De stad is ook de perfecte uitvalsbasis om enkele van de mooiste gebieden en landschappen van het land te bekijken, met jungles, watervallen en olifanten reservaten.

Chiang Mai Gold in Thailand

5. Komodo eiland

Het Nationaal park Komodo ligt op een archipel in de buurt van het eiland Flores. De eilanden hier worden bewoond door duizenden gigantische hagedissen die bekend staan als “Komodo-draken” vanwege hun uiterlijk en agressiviteit. Dit is de enige plek ter wereld waar deze hagedissen, de grootste ter wereld, te vinden zijn.

6. Coron

Het eiland Palawan in de filipijnen is al jaren een topbestemming. Coron is het hoogtepunt van dit eiland met kalkstenen kliffen en ongelooflijke natuur die Palawan zijn reputatie hebben gegeven. Daarnaast vind je er de mooiste meren van het land, helder water, warmwaterbronnen, vele eilanden waar je naar toe kunt hoppen en goed bewaarde scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog.

Mooiste Eiland ter wereld Palawan

7. Bali

Met plaatsen als Kuta, Ubud en meer is Bali altijd al een populaire plek geweest om te bezoeken in Zuidoost-Azië. Ongeacht welke tijd van het jaar het is, deze plek lijkt op een tropisch paradijs en biedt geweldige natuur, cultuur en maximale luxe en comfort. Dus, als je ooit van plan bent om een zalige strandvakantie door te brengen, ga dan naar Bali.

8. Singapore

Een goed ontwikkelde, technologisch bloeiende stad, Singapore is een van de bekendste plaatsen om te bezoeken in Zuidoost-Azië. Of het nu een vakantie met je gezin is of een vakantie met je geliefde, je kunt altijd op deze plek rekenen voor een prachtige ervaring.

9. Malakka

Deze culturele oude koloniale stad  is eeuwenlang een bestemming geweest voor handelaren uit India, China, het Midden-Oosten, Portugal en Nederland. Elke bezoek van een nieuwe cultuur heeft sporen nagelaten, die je nog steeds kunt zien in de gevarieerde architectuur, en het eten van Malakka. De stad ligt maar een paar uur rijden van Kuala Lumpur.

10. Luang Prabang

Deze UNESCO-werelderfgoed plek bestaat eigenlijk uit een hele stad. Overal zie je opmerkelijke koloniale en lokale architectuur. Luang Prabang is het meest beroemd om zijn tempels en dagelijks ochtendritueel waarin monniken donaties van voedsel komen ophalen. Buiten de stad in de omliggende jungle, vind je indrukwekkende watervallen, blauwe meren en grotten. Deze behoort ook zeker tot de top 10 van beste bezienswaardigheden in Zuidoost Azië.

De 10 Leukste Plekken om te Bezoeken in Schotland

Vrouw in gele trui spuit keelspray tegen keelpijn

Chronische Keelpijn door Stress?