,

Sneldrogende Handdoek Decathlon; de Beste Microvezel Handdoek Review

Handdoeken Snel Laten Drogen tijdens Vakantie

Zelf zijn we fanatieke reizigers. We houden van allerlei verschillende manieren van reizen en met name van de afwisseling hiervan. Zo doen we met regelmaat een citytrip. We laten ons dan geregeld leiden door de voordeligste vlucht van dat moment. Daarnaast maken we ook nog weleens een leuke reis door Europa met de trein, zijn we niet vreemd van een camping en willen we ook nog weleens backpacken naar Azië. Op meerdere reissoorten komt een sneldrogende handdoek goed van pas. Zeker wanneer je niet al te veel ruimte hebt om meerdere baddoeken mee te nemen op je reis. Een microvezel handdoek is dan ideaal.Wat is een Sneldrogende Microvezel Handdoek?

Microvezel doekjes ken je misschien nog wel het beste van de doekjes die je gebruikt om het aanrecht af te nemen. De doeken, zo ook de erg rap drogende baddoeken, zijn gemaakt van een materiaal dat eigenlijk helemaal niet gemaakt is om vocht op te zuigen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld badhanddoeken van katoen. Je kan hierbij denken aan materialen als Lyocell. De manier van weven, waar het materiaal in korte lusjes is geweven, zorgt ervoor dat de sneldrogende handdoeken toch keurig het vocht van je lichaam afhalen. In tegenstelling tot een conservatieve handdoek trekt dit vocht dus niet in het materiaal zelf maar blijft het als het ware gevangen tussen de lusjes van de baddoek. Wanneer je deze handdoek vervolgens een uurtje uithangt in de zon is deze weer super snel zo droog als een kurk.

Lichtblauwe Micorvezelhanddoek Decathlon

Wat zijn de Voordelen van een Microvezel Handdoek?

Zoals we al eerder vermeldden is het belangrijkste voordeel van de handdoek dat deze snel droogt. Hierdoor kan je het tijdens je reis redden met slecht één handdoek en dat is dan ook direct het tweede voordeel: Ruimte besparing. Niet alleen bespaar je ruimte doordat je niet meerdere handdoeken mee hoeft te nemen, de microvezel handdoek zelf is ook mega compact. Het laatste voordeel ten opzichte van een gewone baddoek is dat deze ook nog eens erg aangenaam en zacht aanvoelt op de huid.

Dit is een super sneldrogende handdoek

Zijn er dan ook Nadelen voor de Microvezel Baddoek?

Nadelen zijn er zeker ook en dit zijn er eigenlijk twee. De microvezel baddoek is een stuk dunner dan een gewone baddoek. Wanneer je deze bijvoorbeeld op een grasveld of op een strand gebruikt, voel je oneffenheden aan de ondergrond meer dan bij een traditioneel badlaken. Daarnaast is het toch zeker zo dat een klassieke badhanddoek sneller en iets beter afdroogt dan de microvezel. Zo heeft ieder voordeel zijn nadeel.

De Beste Sneldrogende Handdoeken van Microvezel

Tijdens onze reis gebruiken we regelmatig de microvezel baddoeken. We hebben gebruik gemaakt van sneldrogende handdoeken van de Hema, de Action en van de Microvezel lakens van Decathlon. Ook de Blokker en ANWB verkopen microvezel handdoeken, maar hier hebben wij niet eerder gebruik van gemaakt. Onze voorkeur gaat uit naar de sneldrogende handdoek van de Decathlon. Naar onze mening is deze het zachtst voor zowel de huid en de portemonnee. De onze gaan al jaren mee. Deze microvezel handdoeken heten overigens Nabaji.

 

Waarom nog meer Decathlon?

Daarnaast kiezen we deze omdat we vaak meer spullen bij Decathlon nodig hebben en we houden van het gemak dat alles bij één winkel te vinden is. Zo gebruiken we bijvoorbeeld ook het Kipsta Thermosshirt en ander sneldrogende kleding. Tot slot speel ook de keuze een rol. Bij Decathlon kan je kiezen tussen een klein van 3,99 een medium van 5,99 en een grote baddoek van 9,99. De HEMA heeft ook een zeer aangename baddoek voor slecht 8 euro. De keuze is echter een beetje beperkt. Ook bij de Action hebben we eerder een microvezel doek gebruikt. Deze was met name een stuk minder compact en minder geschikt voor reizen dan de variant van Decathlon.

The huge screen setup from Lou Unbox Therapy

Goede Gamestoelen. Een Fanatieke Gamer heeft een Speciale Gamestoel Nodig

zaken man verhuist dozen

5 Verhuis Tips om jouw verhuizing soepel te laten verlopen