,

Restaurants in Zeeland aan het Water

culinair aan het water in Zeeland

In dit artikel vind je een aantal uitstekende restaurants in Zeeland gelegen aan het water. Heerlijk dineren aan z’n tafeltje naast de waterkant, dat maakt van elk etentje buiten de deur een totaalbeleving. Zeker als de kookkunsten van de chef ook nog eens subliem van smaak zijn.

Dus voor iedereen die hier absoluut geen genoeg van krijgt. Hieronder staan ze overzichtelijk voor je op een rijtje!

Restaurants in Zeeland aan het water

Elk restaurant dat hieronder staat omschreven is met veel zorg en aandacht geselecteerd. Dit lijstje is daarom dus ook samengesteld op basis van een aantal belangrijke criteria.

Zo is er bijvoorbeeld gekeken naar de ligging van het eetgelegenheid, de kwaliteit van het eten en de gehele service tijdens een bezoek.

1. Restaurant Meliefste

Een prachtig gelegen restaurant in Zeeland aan de jachthaven van Wolphaartsdijk, met een schitterend uitzicht over het Veerse meer. Deze eetgelegenheid is een plek waar zowel de omgeving, als de vier seizoenen van moeder natuur een belangrijke rol spelen.

In de keuken laat top chef Thijs Meliefste zijn ondoofbare passie en liefde voor het vak zien. Bovendien verwelkomt Gastvrouw Anuschka Meliefste met precies dezelfde gedrevenheid de gasten.

2. Restaurant Katseveer

Een van de allerbeste restaurants in Zeeland gelegen vlak naast het water is restaurant Katseveer. Dit pareltje bezit een keuken waar ‘s ochtends vroeg de leveranciers hun beste producten brengen, zodat ‘s avonds elk keer weer een top gerecht geserveerd kan worden.

Ook streeft elk personeelslid er hier naar om dat gevoel van hartelijkheid en warmte aan hun gasten te bezorgen. Dit alles gecombineerd met de prachtige ligging, zorgt voor een etentje om nooit te vergeten!

3. Brasserie De Kaoie

Afsluitend in dit rijtje met top restaurants in Zeeland is brasserie ‘De Kaoie’ gelegen aan de historische Engelse kade van Zierikzee. Een sfeervolle restaurant met uitzicht op de nieuwe haven maakt deze brasserie tot één van de mooiste eetgelegenheden van de stad.

Samen met een vlotte en sympathieke bediening, beleef je hier als gast een avond voor in het boekje. Geniet van fantastische gerechten gemaakt door een culinaire top chef, die tijdens elk diner de juiste snaar weet te raken.

Top restaurants in Zeeland

Naast gelegenheden aan het water bestaan er natuurlijk nog veel meer restaurants in Zeeland. Hiervan zijn de meeste ongetwijfeld de moeite waard om eens te bezoeken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan:

  • Restaurant Scherp: gelegen in een pittoresk straatje in het historische hart van Middelburg.
  • De Vijverhoeve: naast de traditionele gerechten serveert de chefkok nieuwe gangen die op z’n minst culinair te noemen zijn.
  • Restaurant Mezger: deze twee vakkundige chefs bundelen hun krachten en dit proef je ook gegarandeerd terug in hun gerechten.

 

Welke aan Cognac verwante drank komt uit Zuidwest Frankrijk?

Rummikub van Goliath

Rummikub spelregels: alle regels op een rijtje!