Siqandar

De Missie van sIQandar

Het is ons doel om zo veel mogelijk informatie met jou te delen. Deze informatie kan verschillende doeleinden hebben. Zo houden we ervan om je te vermaken, te onderwijzen en te helpen bij het maken van beslissingen. We proberen ons doel te bereiken door regelmatig top 10 lijsten te delen over allerlei verschillende onderwerpen.

sIQandar Betekenis

Siqandar heeft voor ons meerdere betekenissen. Zo is wellicht de IQ in het logo wel opgevallen. Deze letter staan onder andere voor IQ als in intelligentie/kennis, maar ook voor het cijfer 10. Het woord siqandar of sikandar komt van het Indiaas subcontinent en wordt dus gebruikt in India (Hindi सिकंदर ) en Pakistan (Urdu سکندر). Het woord betekent overwinnaar of veroveraar. Wij proberen met onze site op verschillende gebieden te overwinnen. Zo overwinnen we de verveling door te vermaken en onwetendheid door kennis. Als belangrijkste doel delen wij graag onze ervaring en kennis om ervoor te zorgen dat jij de fouten kunt voorkomen die wij al hebben gemaakt.

Oorsprong woord Siqandar

Om maar direct te beginnen met waar wij voor staan; het delen van kennis. Iedereen heeft weleens gehoord van Alexander de Grote. Een groot veroveraar in de vierde eeuw voor Christus. Geboren in het huidige Macedonië dat destijds tot het Griekse rijk behoorde, veroverde Alexander de Grote zeer grote gebieden in ongeveer 15 jaar tijd. Zo werd hij in die 15 jaar naast Koning van Macedonië ook Farao van Egypte, leider van de Korinthische bond, koning van Azië en Sjahenshah (soort koning) van Perzië (destijds reikend van Macedonië tot Pakistan). Voor hij verder kon gaan met zijn veroveringen, stierf hij op 32 jarige leeftijd aan een plotselinge koorts.

Alexander de Grote Siqandar Sikandar

De naam Alexander komt van het Griekse woord  Alesandros (Αλέξανδρος) en betekent zoiets als beschermer van mensen of mannen. Net als de Nederlandse verbastering van Alesandros zijn er ook in andere gebieden verbasteringen van de naam ontstaan. Zo werd hij in het Byzantijnse rijk (met name het huidige Turkije) Iskander genoemd en in India en Pakistan dus Siqandar. In India en Pakistan is het woord echter niet alleen naam, maar wordt de naam in de huidige taal nog steeds gebruikt om een overwinnaar of veroveraar mee te duiden.