,

Hét Geheim van Ibiza?

Natuurlijk wil je bij een bezoek aan Ibiza maar een ding; ervaren wat er zo magisch is aan deze plek. Het eiland leent zich zo ontzettend goed voor verschillende soorten vakanties dat het soms overweldigend is en veel. Kies daarom als eerste de tijd waarin je gaat zorgvuldig en vermijd sommige plekken om jouw vakantie tot een zorgeloos succes te maken. Even een paar voordelen van een bezoek in September op een rij. Ibiza komt goed tot zijn recht als de grote massa is verdwenen, de hipste bars zijn nog gewoon open en de meeste clubs organiseren hun legendarische sluitingsfeesten. Het weer is nog steeds heerlijk, juist die temperaturen van rond de vijfentwintig graden zijn perfect voor een heerlijke vakantie!

Ibiza in September

Alle kenners weten het; Ibiza in September is magisch. Timing is hier alles en “off season” reizen is dé manier om er voor te zorgen dat je top-dj’s in een verfijnde omgeving kunt horen draaien zonder omringd te zijn door een overvloed aan ‘wilde bezoekers’ die enkel voor het feesten komen en chaos veroorzaken.Ibiza in September

Het “Witte Eiland” is 571 km2 en heeft vele gezichten. De stad, die ik verschillende keren heb bezocht, is een tweesnijdend zwaard voor Ibiza-toerisme – aan de ene kant heeft het de ergste toeristische excessen in een hoek van het eiland bijeengedreven, waardoor het een warm bed van dronkenschap is met goedkope all-in hotels. Maar aan de andere kant heeft het de rest van het eiland relatief onbedorven achtergelaten en is het stijlvolle, classy en relaxte Ibiza gevoel behouden. Vanaf het moment dat Ibiza in de jaren zestig een toevluchtsoord werd voor hippies en hedonisten, die op de vlucht waren voor de militaire dictatuur van generaal Franco op het Spaanse vasteland; hangt er magie onder haar warme zon.

De dikke vestingmuren, gebouwd in de 16e eeuw om Ottomaanse en Franse aanvallen af ​​te weren, geven de mooie pleinen en smalle geplaveide straten een beschermende omhelzing en laten een zachte hitte los als de schemering begint te vallen. Zoals met alle plaatsen die snel wisselen van trend, geld dit ook voor Ibiza: die gave beachbar waar je vorig jaar de beste muziek beluisterde en de sfeer precies paste voor jou, kan dit jaar compleet het tegenovergestelde zijn.

Villa Huren Ibiza

Een villa huren op Ibiza in September is een wereld verwijderd van de zomerdrukte die soms draait om kwantiteit in plaats van kwaliteit. Clubs die in het hoogseizoen honderden euros verdienen aan hun entree gooien prijzen omlaag om het publiek naar binnen te trekken. Ook de hotels en resorts doen gretig mee en verlagen hun tarieven kloppend met het seizoen. Onderschat nooit de wonderen van het huren van een vakantievilla op Ibiza. Je kunt kiezen uit een selectie van verschillende villa’s en appartementen, met name ideaal voor gezinnen, groepen vrienden en voor iedereen die op zoek is naar een privézwembad. Zie jij jezelf al zitten in de middagzon bij je eigen villa met een cocktail in de hand?

Villa Huren op Ibiza

Gevuld met lange relaxte wandelingen, de mooiste rustige sunsets en uitgebreide lunches die overvloeien in happy hour aan het strand; is dit de vakantie van je dromen. Ibiza heeft alles in huis. De avonden zijn relaxed en niet overvol en het grootste publiek is vaak rond tien uur alweer vertrokken naar hun eigen plek. Je voelt dat ook de mensen die hier werken kunnen bijkomen van een druk seizoen, iedereen is op zijn gemak en kan langzaam zakken in de nieuwe ervaringen die zijn opgedaan.

Bereid in het begin van het jaar je vakantie al voor. Ook al klinkt het voor de hand liggend, want voor veel Europese (met name Spaanse) bestemmingen kun je vaak geweldige last-minute deals krijgen; Ibiza is niet een van hen! Prijzen stijgen de hele zomer door, dus reserveer vluchten en accommodaties ver van te voren. Ga je dus in September naar het eiland? Boek dan op tijd! De gemakkelijkste manier om naar Ibiza te gaan is door te vliegen, maar je kunt ook kiezen voor de twee en een half uur durende veerboot vanuit Valencia. Zorg ervoor dat je de prijzen van de veerboot en een vlucht vergelijkt, want tijdens de nazomer kan het ook goedkoper zijn om te vliegen.

Warme zomeravonden

Als je wat tijd op Ibiza hebt, huur dan een auto en verken het eiland. Ibiza is echt de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld en je kunt ze allemaal vinden door gewoon rond te rijden. Het allerleukste is natuurlijk nieuwe plekken te ontdekken, waar verder niemand is, om een duik te kunnen nemen in de azuur blauwe zee.

Terwijl ik geniet van de zonsondergang, die lijkt te zijn samengesmolten met de beats van de muziek, hef ik mijn glas; wanneer iets zo goed is, twijfel dan niet, geniet ervan op dat moment. Mocht je nog iets overheerlijks in het glas willen bekijk dan deze Top 10 Rode Cocktails.

Huiswerkbegeleiding Den Haag

Huiswerkbegeleiding en Goede Studie Resultaten

The huge screen setup from Lou Unbox Therapy

Goede Gamestoelen. Een Fanatieke Gamer heeft een Speciale Gamestoel Nodig