,

Een Goede AED, daar redt je Levens Mee

Een Goede AED Kiezen

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is op steeds meer plaatsen aanwezig. Openbare gebouwen zoals supermarkten, buurthuizen, scholen of bibliotheken zijn bekende plaatsen, zodat er altijd een AED in de omgeving beschikbaar is.

Hulpgevers kunnen zich aanmelden en krijgen via een app een melding als er een hartstilstand in hun omgeving plaatsvind, plus een melding waar de dichtstbijzijnde AED hangt. Hierdoor kunnen ze deze snel ophalen en aan het slachtoffer hulp verlenen. Het is daarom van belang dat een AED centraal geregistreerd staat bij het oproepsysteem reanimatie. Alleen dan zal de dekking over het land voldoende kunnen zijn.

Wat is een AED?

Een hartstilstand betekend vaak niet dat het hart niets meer doet. De kamers van het hart krijgen vaak onregelmatige prikkels en gaan hierdoor fibrilleren. Door het hart een schok te geven zal het even geheel stil staan, en is er kans dat het hart hierna weer normaal zal kloppen. Er is dan sprake van de defibrilleren. De beste AED is het apparaat dat goed functioneert. Er zijn veel verschillende aanbieders die verschillende soorten apparaten aanbieden. De meer geavanceerde moderne apparaten hebben een functie om feedback op de reanimatie te geven.

Hoe werkt Het?

Op het moment dat het apparaat is aangezet ‘praat’ het apparaat tegen de hulpgever en zorgt ervoor dat de juiste stappen veilig worden uitgevoerd. Een elektrode op de rechterborst onder de tepel en de andere elektrode onder op de linkerborst.

Hierna zal het apparaat automatisch een analyse maken van de situatie van het hart. Het apparaat laad zijn elektronische lading en geeft aan dat er een schok zal worden toegediend. Voor het toedienen krijgen de hulpgever de waarschuwing om het slachtoffer niet aan te raken. Pas hierna zal de schok worden gegeven.

Zo nodig kan dit proces worden herhaald. Bij de AED zit vaak een scheermesje verpakt. Hiermee kan het eventuele aanwezige borsthaar worden verwijderd zodat de geleiding van de stroomstoot ongehinderd kan plaatsvinden.

 

Een AED kopen en laten bezorgen via de juiste Koeriersdienst

Er zijn een aantal aandachtspunten bij de aanschaf van een (nieuwe) AED. Allereerst zijn ze niet goedkoop, dus zorg dat je de juiste koeriersdienst kiest om deze ter laten bezorgen. Wat zijn de voorwaarden van de koeriersdienst. Ben je bijvoorbeeld verzekerd als je pakket zoek raakt?

De omgeving waar de AED komt te hangen is ook van belang. De standaard AED’s zijn over het algemeen wel geschikt voor de meeste plekken  maar er zijn situaties denkbaar waar het toch van belang is om voor een specifieke AED te kiezen. Hieronder een aantal voorbeelden:

Een internationale omgeving: zoals internationale bedrijven, universiteiten of toeristische gebieden zijn zeker gebaat bij meer talige AED’s bijvoorbeeld in het Nederlands, Engels en Duits.

Een lawaaiige omgeving: Fabrieken of bouwlocaties kunnen vaak heel lawaaiig zijn hierdoor kan het zijn dat men de gesproken instructies niet kan verstaan. In dat geval is het makkelijk om de instructies ook via een scherm te kunnen bekijken maar niet alle AED’s bieden deze functie.

Een vochtige omgeving: Zwembaden, wellness centra en sauna’s zijn vochtige plekken waar een AED met een goede PH waarde beter tegen kan dan de meeste standaard AED’s. Het is dus belangrijk om hier voor het juiste apparaat te kiezen.

Rummikub van Goliath

Rummikub spelregels: alle regels op een rijtje!

Het eindresultatt van een paar dagen diamond painting

Wat is Diamond Painting en Waar kan je het Kopen?