,

Een Chromebook wat is dat?

Het korte antwoord op deze vraag is eigenlijk dat een chromebook een ultralichte laptop is. Dat wil niet zeggen dat hij een stuk minder weeft dan een traditionele laptop, zoals bijvoorbeeld een windows laptop of een macbook, maar met name dat deze een beetje is uitgekleed.

Een chromebook heeft een eigenlijk een operating system vergelijkbaar met een mobiele telefoon of een tablet. Je zou een chromebook dus ook een tablet kunnen noemen die eruit ziet als een laptop. Ook dit is niet helemaal accuraat. De meeste hebben namelijk geen touchscreen.

De vergelijking met een tablet slaat meer op het operating system. Je kan geen software installeren op de gebruikelijke manier van een windows laptop, maar je kan apps installeren via de google playstore. Het operating system van een chromebook is Linux. Bekijk hier de keuze in chromebooks bij Bol.com.

Waarom dan een Chrome kopen?

Stel je voor, het enige dat je op je laptop wilt doen is het internet afstruinen. Misschien wil je online shoppen, bloggen of youtube kijken. Wil je alleen simpele tekst bestanden maken in word of excel of Netflix kijken? De meeste gebruikers van een laptop doen niet veel meer dan deze zaken. En waarom zou je dan een relatief dure windows laptop of een nog duurdere macbook aanschaffen als een chromebook dit allemaal ook kan? Het antwoord: ik heb geen idee waarom je dat zou doen. Je kunt al een chromebook kopen vanaf 200 euro.

Wanneer geen Chromebook kopen, maar een laptop?

Wanneer je van plan bent om video’s te bewerken, heb je echt een wat zwaarder apparaat nodig dan een chromebook. Zelfs de voordeligste windows laptops (laptops van minder dan 500 euro) volstaan dan vaak niet.

Ook wanneer je er niet van houdt om in een cloud omgeving te werken, raad ik een chromebook af. Deze heeft maar bepertke opslagcapaciteit. Dit is voldoende om een aantal apps te installeren en wat documenten op te slaan. Mocht je grote filmbestanden of veel foto’s op je apparaat willen zetten, is de opslagcapaciteit wat beperkt. Je zal dan moeten werken met een cloud of NAS (persoonlijke cloud thuis).

Heb je er zelf een?

Jazeker. Ik gebruik mijn chromebook vaak op reis. Een belangrijk voordeel van een chromebook ten opzichten van een redelijk voordelige windowslaptop is dat een chromebook vaak een stuk lichter weegt. Daarnaast gaat de batterij vaak 2 tot 3 keer langer mee. Je kan de batterijduur vergelijken met de batterijduur van een tablet of mobiele telefoon. Zelf heb ik deze van HP. Deze bevalt uitstekend en kan ik ten zeerste aanbevelen.

Pallets bewerken

Waar moet je rekening mee houden als je pallets wil versturen?

De juiste temperatuur van een koelkast