,

De Top 10 Populairste Kattenrassen in Europa

Kattenrassen nummer 1

Voor dit artikel hebben wij de 10 meest populaire kattenrassen voor je op een rijtje gezet.Veel mensen willen een gezellig huisdier in huis, maar hebben niet altijd de tijd om een huisdier in huis te hebben die afhankelijk is van hun voor de verzorging. Een hond moet bijvoorbeeld elke dag een aantal keren worden uitgelaten, een kat regelt dit helemaal zelf.

Een kat is veel minder afhankelijk van mensen en daardoor een heel zelfstandig huisdier. Dit maakt een kat enorm populair. Je hoeft voor een kat daarom niet de hele dag thuis te zijn, maar geniet wel van de warmte en liefde van een huisdier als je thuis bent.

Algemene Mededeling voor de verzorging van Katten

Veel kattenvoer dat in de supermarkt te koop is, is voor katten niet optimaal. Er zitten vaak veel granen in die katten natuurlijk gezien niet eten. Dit kan voor verstoppingen zorgen en problemen aan de nieren en urinewegen.Het helpt om te investeren in goede voeding.

Zelf kiezen wij altijd voor een afwisseling van goed droogvoer (bekijk hier de top 10) en nat voer. Droogvoer is goed voor de tanden. Nat voer is slecht voor de tanden maar goed voor de hydratatie.Wanneer een kat alleen maar nat voer eet zal de kat last krijgen van zijn gebit.

Katten zijn van nature slechte drinkers. Als ze drinken dan houden ze van vers water. Stromend water vertelt een kat dat het vers is. Een drinkfontein helpt een kat om voldoende te drinken.

Ons Top 10 Overzicht

 

Top 10 kattenrassen van europa

1# De Maine Coon


De Maine Coon kat heeft iedereen wel een keer op straat zien lopen. De Maine Coon kat is de populairste kat in Nederland en komt daardoor in elke woonwijk wel een aantal keren voor. De kat heeft een dikke waterbestendige vacht, de kat is ook graag buiten en zorgt zeker niet voor overlast. De kat wil soms geknuffeld worden, maar over het algemeen is hij gek op lekker luieren en liggen.

De pers

2# De Pers


Op nummer twee in de top 10 van kattenrassen staat de Pers. Dit kattenras is er in meer dan 20 verschillende kleuren en komt net als de Maine Coon in elke woonwijk wel een aantal keren voor. De kat is vaak aan de stevige kant, heeft dikke poten en een volle vacht. De katten zijn erg huiselijk en worden graag aangehaald. Deze katten vragen ook enige aandacht, verzorging en tijd.

De kat dient regelmatig te worden geborsteld om ervoor te zorgen dat de vacht in optimale conditie blijft. Wanneer je dit niet regelmatig doet, neemt de kans op vlooien en klitten toe. Daarnaast zal je ook meer last ondervinden van zwervende haren in het huis. Wij gebruiken voor onze kat de furminator als borstel en hebben hier de beste ervaringen mee. Kost slechts een paar euro meer dan de gemiddelde borstel, maar is absoluut de moeite waard.

Britse korthaar een van de populairste kattenrassen

3# De Britse Korthaar


De Brite korthaar is een kat die mensen vaak erg schattig vinden. De kat is zo schattig dat dit soort katten ook heel vaak in films worden gebruikt. Dit ras staat bekend om zijn uitstekende gezondheid en is een echte gezinskat. Dit kattenras vindt het heerlijk om lekker te knuffelen en te kroelen. De katten zijn er vriendelijk naar andere mensen, naar kinderen en kunnen uitstekend met andere huisdieren worden gehouden. Een Britse Korthaar gaat daarom ook prima samen met een hond.

4# De Exotic


De Exotic is eigenlijk gelijkwaardig aan de Pers, daarom verwarren mensen de Exotic en de Pers al snel met elkaar. Het grote verschil met de Pers is dat de Pers langharig is en de Exotic heeft korte haren. De Exotic vraagt daarom minder tijd aan verzorging. Pas wel op, deze kat heeft een erg kort lontje en is het aanhalen al snel zat. Hij is een stuk rustiger en ligt liever lekker in een hoekje.

Ragdoll Kattenrassen

5# De Ragdoll


Als je gek bent van grote katten dan is de Ragdoll een ideale kat voor jou. De Ragdoll is één van de grotere kattenrassen en kunnen meer dan 15 kilogram gaan wegen. Het is handig als je een ruime woning voor deze kat hebt, op deze manier kan de kat zich ook thuis lekker bewegen. Dit ras is gek op spelen met mensen en vindt het heerlijk om lekker aangehaald te worden. Als je op de bank ligt dan komt de Ragdoll ook graag bij je op schoot liggen.

6# De Sphynx


De Sphynx is een kat die niet voor iedereen geschikt is. De kat is erg populair, maar lang niet bij iedereen. Een groot gedeelte van de Nederlanders vinden deze kat zelfs eng, de katten hebben namelijk maar heel weinig haar. Het haar is vanaf een afstand niet te zien, de kat lijkt daarom tot de haarloze katten te horen. De Sphynx is ook een kat die zeer veel kan eisen van zijn baas en is niet snel tevreden. Veel mensen houden deze katten binnen en laten de katten niet zelfstandig naar buiten gaan. De kat is namelijk erg kwetsbaar voor bijvoorbeeld zon, maar ook voor regen of kou.

7# De Abessijn


Het Abessijn kattenras is één van de oudste kattenrassen ter wereld. De kat heeft een unieke bouw en een unieke vacht. Het is bijna niet te geloven, maar deze kat is gek op water. De kat is dus echt uniek in zijn soort. De kat is verder zeer slim en zeer sociaal en kan daardoor goed met kinderen worden gehouden. Voor nieuwe mensen in zijn omgeving is hij vaak wat terughoudend, maar hij is erg nieuwsgierig en zal daarom al snel toenadering gaan zoeken.

8# De Siamees


De Siamees is een kattenras dat erg populair is onder fanatieke kattenliefhebbers. De kat, oorspronkelijk uit Thailand, vraagt zeer veel aandacht van je en stelt hoge eisen. Dit kattenras is dus zeker niet voor iedereen geschikt. Naast de hoge eisen zijn de katten erg sociaal en lief voor mensen. De Siamees ervaart erg snel stress en kan daardoor slecht tegen veranderingen. De kat kan bij veranderingen erg boos worden en ervaart een verandering als een echte afknapper. Dit kattenras is erg geschikt om binnen te houden, de katten zijn door hun hoge stresslevel geen katten voor buiten.

9# De Noorse Boskat

De Noorse Boskat mag gewoon niet ontbreken in het rijtje van meest populaire kattenrassen. De kat is een echte buiten kat en zie je in Nederland regelmatig over straat lopen. Het kattenras staat bekend om het rustige en vriendelijke karakter. De Noorse Boskat is gek op aandacht, maar loopt soms ook gewoon even lekker naar buiten. De kat is vrij groot en stevig en heeft een lekkere dikke vette vacht.

10# De Amerikaanse Korthaar


Wil je een kat die lekker atletisch is? Dan is de Amerikaans Korthaar de kat die je zoekt. De katten zijn gek op lekker klimmen, maar zijn ook helemaal gek op mensen. De Amerikaans Korthaar is groot en slank, maar zeker zeer sterk. De kat is niet gevaarlijk of agressief, dit ras wil juist graag met mensen omgaan. Ook met andere dieren zoals honden kan de Amerikaans Korthaar goed opschieten. Een Amerikaans Korthaar kan ook erg oud worden, de katten worden gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar oud. Het leuke aan de Amerikaans Korthaar is dat ze allemaal een uniek patroon hebben.

Klik Hier voor Populaire Kleine Hondenrassen

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de 10 meest populaire kattenrassen in Europa?

Siamees oorspronkelijk afkomstig uit Thailand

1: De Amerikaanse Korthaar 2: De Noorse Boskat 3: De Siamees 4: De Pers 5: De Ragdoll Bekijk de volledige top 10 hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurste auto's ter wereld 2020

Top 10 duurste auto’s ter wereld die wij niet kunnen kopen in 2020

Rood met Zwarte Cocktail

Deze Rode Wodka Recepten Moet Je Geprobeerd Hebben