,

De Leukste Kaartspellen van dit Moment

Bordspellen top 10 en kaartspellen top 10

Kaartspellen zijn altijd erg populair. We hebben het hier niet over kaartspellen zoals klaverjassen, hartenjagen of Patience. Het gaat hier om kaart bordspellen zoals bijvoorbeeld SkipBo of Koehandel. Ben je geïnteresseerd in een enigszins uitgebreide verklaring per spel voor zijn positie in onze Top 10? Lees hieronder dan snel verder! Wil je alleen weten welke spellen in de top 10 staan? Klik dan op de button hieronder.

Kaartspellen Top 10

Voor de Top 10 van Bordspellen, die niet per se kaartspellen zijn, klik je op de button hieronder:

Bordspellen Top 10

10: Dobble

We hadden het al over een enigszins uitgebreide omschrijving. We houden het kort en beperken het tot een aantal keywords. Dobble is super interactief, je speelt met alle speler tegelijk. Het is al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook volwassenen zullen er veel plezier aan beleven. Het draait allemaal om observatie. Hou jij er niet van om op je beurt te wachten? Dan is dit spel echt iets voor jou. Hier vind je de scheprste prijs!

9: Phase 10

Aan dit spel hoeven we niet veel woorden te wijden. Het lijkt ontzettend veel op Rummy of Rummikub. Wie houdt daar nou niet van? Deze variant is makkelijker mee te nemen, je raakt ook minder snel onderdelen kwijt. Ook geschikt voor 2 personen.

8: Sushi Go

In dit supersnelle spel geef je steeds kaarten door. Ook dit spel is zeer geschikt voor ongeduldige mensen. Het doel is om de beste sushi combinaties samen te stellen. Ook erg geschikt om met de gehele familie te spelen en dus zeer leuk voor de feestdagen.

7: Weerwolven van Wakkerdam

Dit spel heeft wat meer tijd nodig ter voorbereiding. Je zult even goed de spelregels door moeten nemen. Tegenwoordig is het ook erg makkelijk om op Youtube een uitleg te bekijken. Bekijk hier de uitleg van Weerwolven van Wakkerdam. Het spel heeft iets meer geduld nodig en is wat complexer dan bovengenoemde spellen. Het is voor leeftijden vanaf 10 jaar. Ook is het spel voor grote groepen. Je hebt minimaal 8 spelers nodig en maximaal 18. Het spel is een soort wie is de mol? De burgers nemen het op tegen de weerwolven. “Maar wie zijn de weerwolven?”

Kaartspellen

6: SkipBo

Een interactief spel voor kinderen vanaf 7 jaar. Het spel verloopt vlot en interactief en een ietwat complexere vorm van het kaartspel “pesten”. Het doel is om als eerste al je kaarten weg te spelen. Je kan als individu spelen of in teamverband. Erg leuk. Klik op de foto van SkipBo voor extra uitleg.

Skipbo heeft overigens ook wel iets weg van Rummikub, een spel dat de Top 10 net niet haalt, maar ook erg leuk blijft om te spelen. Rummikub is wat ons betreft een echte klassieker en outsider om te overwegen.

5: Halli Gallli

Wil je een spel waar zelfs kinderen onder de 6 aan mee kunnen doen? Dan is Halli Galli iets voor jou. Het enige vereiste is dat je tot 5 kunt tellen. Wederom een razendsnel spel. Hou je van ietwat meer complexe spellen? Dan zou ik deze overslaan.

4: Vertellis: Feestdagen Editie

Dit is een vernieuwend spel dat zeker niet voor iedereen is. Het spel helpt je eigenlijk om allemaal open vragen te stellen aan vrienden of familie. Op deze manier ontstaan vaak erg leuke gesprekken. Sommige zeggen zelfs dat het familie dichter bij elkaar brengt. Je kan je voorstellen dat dit spel niet voor alle familie leden is. Je moet er daarnaast ook wel zin in hebben. Toch vinden wij dit spel erg interessant en leuk om te spelen en verdient het een goede positie in onze Top 10. Vertellis kost hier 17,50 euro.

3: Black Stories

Ook dit spel is niet voor iedereen en zeker niet voor kinderen. Je krijgt kaarten met donkere mysteries erop. Je moet jezelf een bepaalde manier van denken aanleren om het mysterie op te lossen. De mysteries zijn soms zo ver gezocht dat je het antwoord waarschijnlijk niet gaat raden. Toch is het super interessant om de fantasieën van je medespelers op hol te horen slaan. Dit is ook een leuk spel om met 2 personen te spelen.

Top 10 spel saboteur

2: Saboteur

Dit spel zou ook op nummer 1 kunnen staan wat ons betreft. Vergelijkbaar met de weerwolven van Wakkerdam, maar dan te spelen met minder spelers. Wie zijn de schatgravers en wie de saboteurs? Ze proberen elkaar de weg te sperren. Schatgravers zijn op zoek naar de schat en Saboteurs proberen dit te voorkomen.  Het doel van het spel is om de meeste beloningen per ronde te verzamelen. Dit spel kan ook erg leuk zijn wanneer je niet speelt om te winnen, maar om te sarren. Klik hier om het spel voordelig aanschaffen via Bol.com voor minder dan 10 Euro.

1: Exploding Kittens

Op nummer 1 staat exploding kittens, maar deze wisselt regelmatig van plek met Saboteur. Dat gezegd hebbende, zijn alle spellen in onze top 10 de moeite waard om te spelen. Het hangt er maar net vanaf met wie je wilt spelen en in welke stemming je bent. Een spel voor alle leeftijden en een variant op “pesten”. In plaats van je kaarten kwijt te raken, trek je steeds kaarten. Je wilt voorkomen dat je een “exploding kitten” trekt. je kan dit doen door de andere kaarten die je trekt. Zo kun je met deze kaarten jezelf verdedigen of een beurt overslaan. De speler die overblijft wint. Klik hier om nog meer informatie te krijgen over het spel.

Veelgestelde Vragen

Welke Kaartspellen vind je in dit overzicht?

Je vindt hier geen klassieke kaartspellen, maar eerder bordspellen met kaarten, zoals bijvoorbeeld Skipbo

Waar wordt de Top 10 op gebaseerd?

De Top 10 wordt gebaseerd op de best verkochten kaart- en bordspellen van het moment.

Voor hoeveel personen zijn deze kaartspellen geschikt?

De meest kaartspellen zijn geschikt voor twee personen of meer. Een enkel kaartspel kan je alleen spelen met minimaal vier personen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kleine hond: Puppy Chihuahua

De Kleine Honden top 10, de Populairste Kleine Honden

Vrouw in gele trui spuit keelspray tegen keelpijn

Chronische Keelpijn door Stress?