,

De Kleine Honden top 10, de Populairste Kleine Honden

Kleine hond: Puppy Chihuahua

In Nederland zijn kleine honden een van de populairste huisdieren. Vooral grote hondenrassen zijn jarenlang enorm populair geweest. De afgelopen jaren komen ook steeds meer de kleinere rassen in opkomst. Vroeger hing er een bepaalde taboe op het houden van kleine honden en vonden veel mensen de kleine rassen geen echte honden.

Vandaag de dag staan veel kleine hondenrassen juist voor design en status, je mag gezien worden met een lief, klein en schattig hondje. Maar welke kleine hondenrassen zijn op dit moment het populairst? Wij zochten het voor je uit en stelde voor jou de kleine honden top 10 samen.

Hondentas Top 10

1: De Chihuahua

Kleine Honden Rassen: Chihuahua

De Chihuahua staat met stipt op nummer 1 in de kleine honden top 10. Het hondje weegt maximaal 3 kilo en is de allerkleinste hond ter wereld. Dit ras is erg populair geworden doordat grote Amerikaanse sterren met dit ras veelvuldig op de rode loper verschenen. De Chihuahua bestaat in veel verschillende patronen, vachtvormen en combinaties. Dit ras ziet er erg lief en schattig uit, maar kan behoorlijk fel zijn. De Chihuahua is voor niemand bang, zelfs niet voor de grote rassen.

2: De Yorkshire Terriër

Kleine Yorkshire terrier


De Yorkshire Terriër is erg populair door zijn lange zijdezacht haar. Veel mensen geven dit ras de bijnaam “Yorkie”.  Het ras heeft verschillende soorten kleuren in zijn vacht en de beestjes wegen meestal niet meer dan 3,2 kilogram. De honden staan bekend om hun waaksheid, bij elke geluidje slaat dit hondje aan. Een Yorkshire Terriër is een echte binnenhond, de hond kan slecht tegen extreme kou of extreme warmte.

3: De (Dwerg) Keeshond in Nederland een van de populairste kleine honden


Een echt gezelschapsdier is de (Dwerg) Keeshond, dit ras wil het liefst de hele dag lekker knuffelen en bij je op de bank liggen. Het ras is populair om zijn aanhankelijkheid en beleefdheid. De (Dwerg) Keeshond is de kleinste van alle Keeshonden en weegt meestal niet meer dan 4 kilogram. Dwerg Keeshonden zijn er in meer dan 24 verschillende soorten kleuren.

4: De Toypoedel

De naam klinkt niet alleen leuk, de Toypoedel is ook echt leuk. Deze trouwe viervoeter is herkenbaar aan zijn leuke gekrulde haar en zijn lieve karakter. In Frankrijk was dit hondenras al erg populair, maar de populariteit is ook in Nederland enorm gestegen. Een Toypoedel weegt maximaal 4 kilogram en is één van de slimste hondenrassen die er te vinden is. De Toypoedel is daarom erg gemakkelijk door mensen te trainen en zijn erg geschikt om te houden in een gezin met jonge kinderen.

5:  Het Vlinderhondje


Het vlinderhondje is een hondje waar eigenlijk niemand mee gezien wil worden, maar stiekem wel heel populair is. Hij staat niet voor niets op plek nummer 4 in de kleine honden top 10. Dit hondje is erg actief, heel erg speels en zeker aanhankelijk. Het ras heeft lange en zijdezachte haren en daarom moet je elke dag zijn haren even kammen. Een Vlinderhondje heeft een maximaal gewicht van 4,5 kilogram.

6: De Mopshond


De Mopshond is een hondenras die iedereen eigenlijk wel kent. Hij heeft een plat en rimpelig gezicht en zien er vaak een beetje dik uit. Bij het lopen hoor je de Mopshond vaak een beetje knorren door zijn platgeslagen snuit. Een Mopshond heeft altijd een erg vrolijk karakter, maar is wel erg gevoelig voor de toon die zijn baas tegen hem aanslaat. Dit ras heeft een maximaal gewicht van 9 kilogram en zijn erg gemakkelijk te trainen. De honden kunnen goed met andere huisdieren en worden daarom vaak samen met katten gehouden.

Een serieuze noot tussendoor

Wanneer je naar de foto hierboven kijkt, kan je toch niet anders dan tot de conclusie komen dat dit beestje er niet erg natuurlijk uitziet. Dat heb je helemaal goed. Deze hond is tot stand gekomen doordat men is gaan doorfokken met honden met een afwijking. Dat vond men nou eenmaal schattig tijden de honden modeshows. Dit geldt voor meerdere hondensoorten zoals ook de franse bulldog.

Onnatuurlijk doorfokken

De ogen staan op deze manier omdat de hersenen te groot zijn voor de schedel. Deze drukken de ogen als het ware naar buiten. Hoewel de hond het niet altijd aan kan geven, kan het zijn dat de hond in constante pijn is. Wanneer de hond contact aan zijn hoofd krapt, mag je ervan uitgaan dat dit de reden daarvan is.

Ook de neus staat in een rare positie en zorgt ervoor dat veel mopshonden en franse bulldogs moeite hebben met ademen. De Franse Bulldog kan zich inmiddels niet meer zelf voortplanten. Door toedoen van de mens zijn pups in de baarmoeder al zo groot dat de moeder niet zonder keizersnede kan bevallen.

Lang leve de mensheid! Maar we houden wel van deze honden hoor. Zoveel dat we ze gewoon blijven doorfokken. Ik denk dat je ons advies wel kan raden.

 

7: De Maltezer


De Maltezer is de leukste en vrolijkste hond voor in een gezin. Hij is speels, luistert snel en over het algemeen erg vriendelijk met kinderen. Het grootste nadeel? De beestjes zijn erg eigenwijs, maar zitten wel boordevol energie. De Maltezer weegt maximaal 5 kilogram.

8: De Dwergschnauzer

Schnauzer Dwerg Variant Kleine Hondsoorten

Een hondje met een behoorlijk temperament dat is de Dwergschnauzer. Dit ras is net als zijn grote variant nergens bang voor en heeft een erg stoer karakter. De honden zijn erg waakzaam, maar kunnen perfect in een gezin gehouden worden. Een Dwergschnauzer is een geschikte hond voor lange en intensieve wandelingen, de hond heeft namelijk erg veel beweging nodig. De Dwergschnauzer heeft een maximaal gewicht van ongeveer 9 kilo.

9: De Dwergpincher

Kleine honden top 10 de dwergpincher


Het kleine broertje van de Duitse Pincher is de Dwergpincher. Dit ras weegt maximaal 5 kilogram en stamt uit Duitsland. De hond was oorspronkelijk bedoelt om ratten en muizen te vangen en zijn daardoor ook echte jagers. De honden kunnen slecht gehouden worden met hun soortgenoten, omdat dit ras erg waaks is. De Dwergpincher heeft een mooi kort, hard haar en verhaart weinig. De hond is erg geschikt als je een leuke en kleine hond in huis wil hebben die weinig verhaart.

10: De Shih tzu

De Shih tzu (leeuwhond) is een leuk, klein wit hondje. Het hondenras is afkomstig uit Tibet en heeft haar naam te danken aan haar hoofd, het hoofd van het beestje lijkt op een leeuw. Het beestje is erg lief en aanhankelijk en is daarom een echt hondje voor op schoot. Het liefst ligt dit hondenras de hele dag bij je op schoot. De Shih tzu weegt maximaal 7 kilogram en kan zonder problemen worden gehouden in gezinnen en met andere huisdieren.

11: Als Extraatje De Franse Bulldog


Een ras dat absoluut niet mag ontbreken in de kleine honden top 10, de Franse Bulldog. De Franse Bulldog is iets zwaarder dan de andere honden in onze top 10, maar valt zeker nog onder de kleine rassen. Het hogere gewicht heeft niets te maken met het formaat van de hond, hij is nog altijd klein, maar heel erg gespierd. De Franse Bulldog heeft een korte vacht en verhaart weinig. Een Franse Bulldog is makkelijk dingen aan te leren en is ook leergierig. Dit ras blaft erg weinig en heeft daar zijn populariteit in combinatie met zijn schattige uiterlijk ook zeker aan te danken. Lees hier nog meer over de Franse Bulldog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Torrent sites

De Top 10 Torrent Sites van dit Moment

Bordspellen top 10 en kaartspellen top 10

De Leukste Kaartspellen van dit Moment