,

De 10 Leukste Plekken om te Bezoeken in Schotland

Er zijn veel redenen om Schotland te bezoeken. Zelf houden we nog weleens van een goede whisky op zijn tijd. Er is geen betere en leukere manier om whisky te proeven dan de bij de brouwerijen zelf. Een rondreis door Schotland is dan ideaal. Je kan meerdere brouwerijen aandoen en komt tegelijkertijd op langs prachtige landschappen en cultureel erfgoed.

De Schotse Hooglanden

In “the highlands” vind je met name geweldige natuur. Heuvelachtig landschap en ontzettend veel groen. Schotland staat er natuurlijk om bekend dat het veel regent. Op bepaalde plekken in de Schotse hooglanden kan het daarom ook erg moerassig en gevaarlijk zijn. Wanneer je op deze plekken wilt wandelen, is het verstandig om een gids mee te nemen.

Naast natuur vindt je in de hooglanden ook cultureel erfgoed. De bekende train van de Harry Potter series naar Hogwarts bijvoorbeeld. En uiteraard brengt een rit in deze trein je ook weer langs geweldige landschappen. Andere hoogtepunten van de hooglanden zijn het befaamde Loch Ness. Loch is het Schotse woord voor meer. Dit immens grote meer is natuurlijk met name bekend om het monster van Loch Ness. De ruïne van Urquhart castle uitkijkend over het schotse meer is natuurlijk ook een bekend plaatje.

Urquhart Castle Inverness Schotland

Bekende Plaatsen in Schotland

Wanneer je een van plan bent om naar Schotland te gaan, is het ook leuk om een aantal steden aan te doen. De bekendste steden zijn Edinburgh en Glasgow. De eerste, de hoofdstad, is relatief klein voor een Europese hoofdstad. Het kent een erg karakteristiek en middeleeuws uiterlijk en heeft hierom een geweldige sfeer. Glasgow is meer een industriele havenstad en was ooit de grootste haven van Europa. Deze stad is een stuk groter en ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook in Glasgow zijn fantastische historische plekken te ontdekken. Deze gebouwen dateren vaak wel van een paar eeuwen later dan veel van de oude gebouwen in Edinburgh. Dit komt doordat Glasgow met name floriseerde in de 18e eeuw.

Glasgow from Above

Wanneer je Schotland bezoekt en er het beste uit wilt halen, raden we aan om een rondreis te doen. Wat ons betreft zijn hier drie mogelijkheden voor. Optie een is een volledig georganiseerde rondreis. De tweede optie is een geplande rondreis voor jou, maar je boekt alles zelf en de derde optie is natuurlijk om volledig je eigen rondreis uit te stippelen. In de laatste optie kan uiteraard behoorlijk wat tijd gaan zitten. Daarnaast ben je wellicht geneigd om te kiezen voor het bekende en mis je misschien kansen om plekken te ontdekken, die je zelf niet direct had uitgezocht.

Rondreizen door Schotland

Wanneer je nog nooit eerder een rondreis hebt gemaakt, raden we je aan dit zeker eens te proberen. Zelf zijn we ook niet direct van een rondreis met een groep. We houden ervan om onze eigen weg te kunnen gaan. Optie 2 is dan een goede middenweg. We laten ons toch verrassen door de keuzes van anderen, maar reizen niet mee met een groot gezelschap. Wanneer je een rondreis Schotland wilt proberen is dit ideaal voor een eerste keer.

Beste Drone met Camera DJI Phantom

Beste Drone met Camera, de Top 10

Top 10 Bezienswaardigheden in Zuidoost Azië