,

De 10 Bekendste Voorspellingen van Nostradamus

Tien Voorspellingen van Nostradamus

Nostradamus, die officieel Michel de Nostredame heet, werd geboren in het jaar 1503. De Fransman werkte een tijdje als arts en later als apotheker, maar is voornamelijk bekend geworden als auteur van het boek Les Prophéties. In dit boek doet hij allerlei voorspellingen. Over oorlogen, maar ook over terrorisme in Europa, communisme en bepaalde personen in de geschiedenis.

Volgens de aanhangers van Nostradamus zijn diverse voorspellingen in zijn boek uitgekomen.  Maar wat voorspelde Nostradamus precies? Dat lees je op deze pagina. Hier zetten we namelijk de 10 bekendste voorspellingen van Nostradamus op een rijtje.

1: De aanslagen op 9/11

Nostradamus voorspelde: Aard bevend vuur vanuit het midden van de aarde. Zal paniek zaaien rond De Nieuwe Stad. Twee grote rotsen die ooit waren voor een lange tijd. Danzal Arethusa een rode rivier rood maken.

Op 1 september 2001 pleegde terreurorganisatie Al Qaida een aanslag in New York(De Nieuwe Stad). Ze vlogen twee vliegtuigen in de twee torens van het World Trade Center (twee grote rotsen). De voorspelling rond ‘het aard bevend vuur vanuit het midden van de aarde’ is niet van toepassing op deze gebeurtenis.

2: De Franse Revolutie

In zijn boek schreef Nostradamus het volgende: “Van de geknechte bevolking,liederen, gezang en eisen. Terwijl de prinsessen en heren vast worden gehouden in gevangenissen. Deze worden in de toekomst door hoofdeloze idioten gezien als goddelijke gebeden.”

Deze voorspelling zou gaan over de Franse Revolutie, die in 1789 startte met de bestorming van de Bastille. Tijdens de revolutie werd de monarchie omvergeworpen. Hierdoor ontstond er een republiek. De derde colonne (de geknechte bevolking) nam de controle in Parijs over en dwongen de adel (prinsessen en heren) dit te accepteren. Uiteindelijk liep de Revolutie uit op een bloedbad.Veel mensen werden aangewezen als verraders en onthoofd met de guillotine(hoofdeloze idioten).

3: Adolf Hitler

In zijn boek schreef Nostradamus het volgende: “Vanuit de diepten van West Europa.Een jong kind wordt geboren in een arm gezin. Hij die met zijn tong een grote groep verleidt. Zijn bekendheid zal rijzen tot aan het rijk in het oosten.” Bovendien schreef hij: “Beesten gedreven door honger steken de rivieren over. Het grootste deel van het slagveld zal tegen Hister zijn. In een kooi van ijzeren wil zal de grote getrokken worden. Als het kind van Duitsland niets ziet.”

In 1889 wordt Hitler geboren. Niet in een arm gezin, maar in een gezin dat tot de middenklasse behoorde. Hitler kwam vele jaren later aan de macht. Dit had hij voornamelijk te danken aan zijn mondelinge kwaliteiten (hij die met zijn tongen grote groep verleidt). Uiteindelijk startte de Tweede Wereldoorlog (een grote groep), na de invasie van Polen.

4: Charles de Gaulle

In Les Prophéties schreef Nostradamus: “Hercules Koning van Rome en Annemark. Met de achternaam van een leider van drie keer Gaul. Italië en de zoon van St. Mark zal beven. Eerste mo nacht. Verheven boven allen.”

Charles de Gaulle was drie keer de leider van Frankrijk (leider van drie keer Gaul).Hij leidde eerst het Franse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, vervolgens werd hij president van de naoorlogse regering in Frankrijk en tot slot was hij de eerste president van de Vijfde Franse Republiek.

5: De dood van Henry II

In het boek Les Prophéties schreef Nostradamus het volgende: “De jonge leeuw is de oudere de baas. Op het slagveld in een een-tegen-een gevecht, steekt hij zijn ogen in een gouden kooi uit. Twee wonden worden één, waarna hij een gruwelijke dood sterft.”

Inde zomer van 1559 deed de Franse koning Henry II mee aan een steekspel.Gabriel, comte de Montgomery (de jonge leeuw) deed ook mee. In de finale van het steekspel (een-tegen-een gevecht) tilde Mongomery zijn lans omhoog. Hij knalde dwars door het slechte vizier van de koning (steekt hij zijn ogen in een gouden kooi uit). De lans versplinterde en deze splinters kwamen in de ogen,keel en slaap van koning Henry II terecht (twee wonden worden één). Hoewel de koninklijke artsen er snel bij waren, stierf koning Henry II toch (een gruwelijke dood).

6: De bombardementen op Hiroshima en Nagasaki

Nostradamus voorspelde: “Vlakbij de poorten en tussen twee steden, zullen er plagen zijn die geen gelijken kennen. Hongersnood in de plaag, mensen opgejaagd door staal. Huilend richting de grote onsterfelijke God om verlichting.”

In 1945 werden de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki gebombardeerd door het Amerikaanse leger (tussen twee steden). De steden werden verwoest. Veel mensen overleden door of leden aan de gevolgen van de nucleaire straling (huilend richting de grote onsterfelijke God om verlichting). Bovendien was er tijdens de Tweede Wereldoorlog een hongersnood in Japan (hongersnood in de plaag).

7: De moord op John F. Kennedy

In zijn boek schreef Nostradamus vele jaren geleden: “De grote man valt neer op de dag door een bliksemschicht. Een duivelse daad voorspeld door de drager van een petitie. Volgens de voorspelling, valt een ander in de nacht. Conflicten in Reims, Londen en de pest in Toscane.”

President John F. Kennedy (de grote man) kreeg veel doodsbedreigingen (petitie). Op 22 november 1963 werd hij neergeschoten (bliksemschicht). Zijn broer Bobby Kennedy werd later vermoord, rond middernacht op 5 juni 1968 (valt een ander in de nacht). De conflicten in Reims, Londen en de pest in Toscane zijn niet uitgekomen.

8: Louis Pasteur

In het boek Les Prophéties schreef Nostradamus het volgende: “Het verloren object is gevonden, verborgen door vele eeuwen. De Herder zal als een halfgod vereerd worden. Dit gebeurt als de grote cyclus van de maan erop zit. Maar andere geruchten zullen hem in diskrediet brengen.”

Louis Pasteur (Pasteur = herder in het Frans) ontdekte dat veel ziektes veroorzaakt worden door micro-organismen (het verloren object is gevonden, verborgen door vele eeuwen). Zijn ontdekking zorgde voor een revolutie in de medische wereld.Zeker omdat Pasteur het Franse woord is voor ‘herder’, zijn veel mensen erg enthousiast over deze voorspelling van Nostradamus.

9: Orkaan Katrina

In Les Prophéties schreef Nostradamus het volgende: “De steden Tours, Orléans, Blois, Angers, Reims en Nantes zullen worden geteisterd door plotselinge verandering. Tenten worden neergezet door mensen die in vreemde talen spreken. Rivieren, projectielen bij Rennes, het schudden van het land en de zee.”

In 2005 trok orkaan Katrina richting New Orleans (Orléans in de voorspelling van Nostradamus) in Louisiana. De orkaan vernietigde alles op haar pad. Bovendien vielen er ruim 1800 doden door de orkaan. De steden Tours, Blois, Angers, Reimsen Nantes die in de voorspelling van Nostradamus naar voren kwamen, zijn gespaard gebleven en hebben niets met deze orkaan te maken. Wel komt ‘het schudden van het land en de zee’ duidelijk terug, net als de ‘tenten die worden neergezet door mensen die in vreemde talen spreken’. Na de orkaan waren er namelijk vele internationale hulporganisaties in New Orleans, die tenten neerzetten voor de overlevenden.

10: Nostradamus: De grote Brand in Londen

Nostradamus De grote brand in Londen


In het boek Les Prophéties schreef Nostradamus het volgende: “Het bloed van de rechtvaardige zal een fout in Londen in gang zetten. Verbrand door bliksem van 20 maal de 3 en 6. De oude dame zal vallen vanaf haar hoge plek. Verschillende van dezelfde gezindte komen om.”

Aanhangers van Nostradamus linken deze voorspelling aan de grote brand in Londen. Deze startte na een blikseminslag in het jaar ’66 (20 keer 3 is 60, tel hier 6 bij op en je hebt 66). De brand duurde 3 dagen. Uiteindelijk stierven honderdduizenden in de vlammen. ‘Dezelfde gezindte’ verwijst naar de katholieken en Nederlanders in Londen, die de schuld kregen van de brand. De‘oude dame’ zou verwijzen naar de stad zelf.

Onze Blik op Nostradamus in het Kort

Volgens ons zijn de voorspellingen van Nostradamus vooral erg multi-vocaal. Dit betekent dat de voorspellingen niet super concreet zijn en dus voor verschillende evenementen kunnen gelden. Hierdoor lijken wat ons betreft de voorspellingen super accuraat, maar is dit eigenlijk niet het geval. het is maar net hoe je zijn voorspellingen wilt interpreteren.

Zin om jezelf verder te onderwijzen tijdens een leuke stedentrip? Bekijk hier de leukste musea van Haarlem

sinterklaasliedjes top 10

Sinterklaasliedjes die Iedereen Zou Moeten Kennen

Beste Torrent sites

De Top 10 Torrent Sites van dit Moment