,

Dit Zijn de Ergste Belgen Moppen

moppen over Belgen

Belgen moppen. Wij zijn er nog niet helemaal over uit. Belgen moppen kunnen natuurlijk erg grappig zijn, maar zijn vaak toch zeker ook discriminerend. De Belg is in de mop namelijk altijd dom. Dit zorgt ervoor dat er een stereotype ontstaat onder Nederlanders. “Belgen zijn dom”. Natuurlijk is dit de grootst mogelijke onzin. Uiteraard zijn er in België ook stereotyperende moppen over Nederlanders. Hierin komt de Nederlander altijd als gierig naar voren. De meest Belgenmoppen zijn in vragende vorm. Het zijn eigenlijk een soort raadsels. Hieronder vindt je de tien Belgenmoppen met de hoogste populariteit op het net. Kijk zelf maar wat je van deze moppen vindt. Wij denken dat de moppen meer vertellen over het intellect van de Nederlanders die deze hebben bedacht. Nee! Wij zijn geen Belgen, maar zelf reflecterende Nederlanders.

10. Een Belg en een Handgranaat

Wat moet je doen wanneer een Belg een handgranaat naar je toe gooit?

Handgranaat Belgen moppen

Je haalt de pin eruit en gooit hem terug.

9. Belg Door het Raam naar Buiten

Waarom verlaat een Belg zijn huis op vrijdag via het raam?

Belgen Moppen via het raam naar buiten

Het weekend staat dan voor de deur!

8. Belgenmoppen: Vier Mannen in een Café

Vier mannen zitten aan de bar in een café. Opeens zegt de barman: “Hey, ik ken een leuke Belgenmop”. Een van die mannen antwoordt: “Allee, ik ben een Belg”, waarop de barman zegt: “Dat geeft niet dan vertel ik hem wel wat langzamer”

7. Alcoholcontrole

Waarom zet een dronken Belg zijn bril af bij een alcoholcontrole?

Belgen moppen Alcoholcontrole

Dat scheelt toch weer twee glazen.

6. Brand in Huis

Een Fransman, een Nederlander en een Belg zijn in een huis waar brand uitslaat. De Fransman en de Nederlander pakken twee grote paraplu’s en springen uit het raam. Terwijl ze naar beneden zweven zien ze de Belg voorbijkomen en beide benen breken. De Nederlander vraagt: “Wat doe jij nou?” De Belg anwoordt: “De paraplu’s waren op, dus ik heb een regenpak aangetrokken”.

5. Leger

Waarom moet in België het leger aanwezig zijn wanneer gebouwen worden gesloopt?

Belgen moppen leger beton

Er kan gewapend beton aanwezig zijn.

4. Pyromanen in België

Twee belgen besluiten om de volgende dag brand te stichten. Ze spreken af dat de een benzine meebrengt en de ander lucifers. De volgende dag proberen ze het vuur aan te steken, maar geen van de lucifers werkt. Zegt de verantwoordelijke Belg: “Dat is gek! Gisteren heb ik ze allemaal uitgeprobeerd en toe werkten ze allemaal”.

3. Belgen in Congo

Twee Belgen zijn op vakantie in Congo als ze plots een leeuw treffen. Een van de twee Belgen pakt een steen op en probeert de leeuw te doden door de steen ernaar te gooien. De steen mist en de Belg roept: “Ren voor je leven” waarop de andere Belg zegt: “Waarom zou ik moeten rennen, jij hebt toch de steen gegooid?”

2. Slimste Belg

Welke titel krijgt een Belg wanneer hij de slimste mens ter wereld wordt?

Antwoord: Mission Impossible

1. Een Belg in Den Haag

Een Belg woont al een tijdje in Den Haag. Hij valt zo op, omdat hij zijn Vlaamse accent maar niet kwijt kan raken. Uiteindelijk besluit de Belg op cursus te gaan bij een ras Hagenees om plat Haags te leren. Na vier weken lukt het de Belg eindelijk om de zin: “Geef mij maar een broodje ei met ui” goed uit te spreken. Als een pauw zo trots loopt de Belg een winkel in en zegt: “Geef mij maar een broodje ei met ui” waarop de man achter de toonbank zegt: “Jij ben zeker een Belug”. “Hoezo?” zegt de Belg, “ik sprak toch Haags”. “Jazeker” zegt de man achter de toonbank, “maar je staat in een fietsenwinkel”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bollywood Films

Gaan Bollywood Films Alleen over Liefde en Dansen?

sinterklaasliedjes top 10

Sinterklaasliedjes die Iedereen Zou Moeten Kennen