,

5 Verhuis Tips om jouw verhuizing soepel te laten verlopen

zaken man verhuist dozen

Verhuizen is geen makkie: alles sorteren, dingen weggooien, alles mooi inpakken en natuurlijk ook nog met loodzware dozen en meubels sleuren. Het is dan ook niet te verwonderen dat verhuizen voor heel wat mensen erg overweldigend kan zijn.

Om jouw verhuis wat makkelijker te maken hebben wij al onze verhuiservaringen in 5 handige en snelle tips gegoten.

1. Sorteer en ruim op voor je begint met Pakken

 

Voor je alles in dozen stopt is het belangrijk dat je in je kasten duikt en alles weggooit wat je niet nodig hebt. Wij mensen verzamelen heel wat troep die we niet nodig hebben. Deze spulletjes staan dan jarenlang achter in de kast stof te vergaren. Het heeft natuurlijk weinig zin om deze hebbedingetjes in te pakken en mee te nemen. Zorg er dus voor dat je voor het inpakken nakijkt wat er allemaal de vuilbak of gedoneerd kan worden. Dat bespaart jou al een hele hoop inpak- en sleurwerk!

Hoe kan je nou echter precies nagaan wat je best weggooit en wat je kan bijhouden? Dit is natuurlijk vooral een subjectieve en persoonlijke beslissing. Toch is het vaak een goed idee om stil te staan bij spullen en kledingstukken die je al een jaar niet meer hebt gebruikt of aangehad. Heb je ze echt nodig? Hoe gehecht ben jij eraan?

2. Verspreid het inpakken over enkele dagen

Een heel huis leegruimen kan erg overweldigend zijn. Wij mensen sparen namelijk heel wat spullen bij elkaar. Daarom is het belangrijk dat we het pakken verspreiden over enkele dagen. Op die manier gaan we niet aan paniek-pakken doen waar we spullen in verkeerde boxen steken, of spullen die we helemaal niet nodig hebben toch in een verhuisdoos proppen.

Probeer twee weken voor je verhuisdag jezelf te engageren een uurtje per dag te pakken. Begin met spullen als beddengoed of boeken, of zomerkleren in de winter en winterkleren in de zomer.

 

Nopjesfolie beschermt je kostabre spullen tijdens het verhuizen

3. Zet alle breekbare spullen samen

Het is natuurlijk erg aanlokkelijk om de dozen per kamer in te pakken: keukenspullen bij keukenspullen, slaapkamerspullen bij slaapkamerspullen… toch raden wij eveneens aan om alle breekbare spullen bij elkaar te zetten. Op die manier weet je perfect waar de breekbare spullen zich bevinden en kan je hen als laatste op de verhuiswagen laden.

Daarnaast is het ook een goed idee om te investeren in nopjesplastic of bubbeltjes plastic. Nopjesplastic beschermt jouw breekbare spullen en zorgt ervoor dat ze zonder brokken aankomen.

4. Investeer in een Goede Verhuiswagen en Lift indien nodig

Een vriend met een bestelwagen vragen of je zijn bestelwagen even mag lenen kan jou misschien een klein beetje geld besparen – over het algemeen ga je heel wat meer moeite hebben met pakken en sleuren. Professionele verhuiswagens hebben namelijk vaak een laadklep waardoor je geen zware meubels moet heffen of onnodig moet lichten.

Daarnaast zijn er ook verhuis bedrijven die voor een kleine meerprijs personeel en verhuismannen ter beschikking stellen. Op die manier hoeven jij en je partner het sleurwerk niet alleen te doen en kunnen jullie het werk delegeren.

Wanneer je spullen alleen via het raam naar binnen krijgt, heb je waarschijnlijk een verhuis lift nodig. Je kunt hierbij denken aan kasten, bedden en banken ( wanneer je niet op de begane grond woont). Hier vind je goedkoop een verhuislift.

Verhuisliften

5. Investeer in sterke en duurzame verhuisdozen

Wanneer je verhuist is het een goed idee te investeren in duurzame en sterke verhuisdozen. Het zou namelijk zonde zijn dat jouw doos het tijdens het dragen begeeft en jouw mooie servies op de grond dondert. Daarom is het van groot belang dat je sterke verhuisdozen (zoals deze) aankoopt zodat jouw mooie spulletjes goed en wel aankomen. Verhuisdozen kan je altijd in de kelder of zolder opbergen totdat je opnieuw verhuist.

Ook is het een goed idee om net dat tikkeltje meer uit te geven voor sterke en goed klevende tape. Op die manier blijven jouw dozen toe en kan er zeker niets uitvallen tijdens het transport.

Tot slot: Wanneer je gaat verhuizen, kan het zijn dat je een goede notaris nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je een huis gekocht hebt en een hypotheekakte moet tekenen. Kijk hier hoe je de juiste notaris voor jou uitzoekt.

Handdoeken Snel Laten Drogen tijdens Vakantie

Sneldrogende Handdoek Decathlon; de Beste Microvezel Handdoek Review

Groentezakken zorgen ervoor dat je groenten langer houdbaar blijven

5 Duurzame producten die ook jij thuis kunt gebruiken